Noedels met sticky vegetarische runderstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met sticky vegetarische runderstukjes

Noedels met sticky vegetarische runderstukjes

met wokgroenten, gefrituurde uitjes en limoen

Receptontwikkelaar Babette: "Omdat de noedels een korte kooktijd hebben en je de groentemix wokt, tover je dit verrassende vegetarische noedelgerecht in slechts 10 minuten op tafel. De noedels maak je 'sticky' met verschillende sauzen, waaronder zoet-pikante chilisaus. De munt en limoen geven het gerecht wat frisheid."

Labels:
Veggie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Gerst
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Vegetarische runderstukjes

(Bevat: Soja, Tarwe, Gerst, Ei)

50 gram

Brede rijstnoedels

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat: Soja, Tarwe)

2.5 gram

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

5 gram

Gemberpuree

200 gram

Groentemix met witte kool

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

50 gram

Paprikareepjes

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2875 kJ
Energie (kcal)687 kcal
Vetten26.2 g
waarvan verzadigd5.3 g
Koolhydraten83.7 g
waarvan suikers28.5 g
Vezels10.1 g
Eiwitten26.3 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Noedels koken
1
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de noedels 6 - 7 minuten. Giet de noedels af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat staan tot verder gebruik.
  • Verhit ondertussen de helft van de zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de groentemix en de paprikareepjes 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Veggie runderstukjes bakken
2
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische runderstukjes en de gemberpuree 3 - 4 minuten.
  • Roer de zoet-pikante chilisaus en een scheutje kookvocht erdoor (zie Tip). Bak 1 minuut en houd warm tot serveren.
  • Snijd ondertussen de munt fijn en snijd de limoen in kwarten.

Tip: Voeg meer kookvocht toe als het geheel te droog lijkt.

Noedels bakken
3
  • Voeg de Vietnamese saus, honing en ketjap toe aan de groenten (zie Tip). 
  • Pers 1/4 limoen per persoon uit boven de groenten. Meng goed door.
  • Zet het vuur hoger en voeg de noedels toe aan de wok. Bak 1 minuut al roerend op hoog vuur. Breng op smaak met peper.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Laat de ketjap in deze stap dan achterwege. Voeg eventueel na het serveren een beetje ketjap naar smaak toe.

Serveren
4
  • Verdeel de noedels over kommen en leg de vegetarische runderstukjes erbovenop. 
  • Garneer met de munt en de gefrituurde uitjes.
  • Serveer met de overige limoenpartjes.