topBanner
Pulled pork-burger met barbecuekruiden en cheddar

Pulled pork-burger met barbecuekruiden en cheddar

met zoete-aardappelfrietjes en jalapeño’s

Premium
Lees meer

Pulled pork is niet weg te denken uit de Amerikaanse BBQ-cultuur. Het is zelfs zó populair dat ze er een National Pulled Pork Day voor hebben!

Allergenen:Melk (inclusief lactose)EiMosterdGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Zoete aardappel

1 tl

Gerookt paprikapoeder

1 stuks

Ui

1 tl

BBQ rub

75 g

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuks

Little gem

30 g

Gesneden jalapeño's

50 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

200 g

Pulled pork

100 g

Aardappelen

160 g

Briochebroodjes

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei, Glutenbevattende granenKan bevattenEi, Noten, Gluten, Tree Nuts, Lupine, Sesam, Melk, Soja)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4199 kJ
Energie (kcal)1003 kcal
Vetten54.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten100 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels12 g
Eiwitten23 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 °C (of 190 °C voor een heteluchtoven). Schil de aardappel en zoete aardappel en snijd ze in frietjes van 1/2 tot 1 cm dik. Meng ze met per persoon 1/2 el olijfolie en ½ tl gerookt paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Bak 18 - 25 minuten in de oven, of tot de frietjes goudbruin zijn. Snijd de ui in plakjes.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de pulled pork met de barbecuekruiden en 1 - 3 el water per persoon. Dek af en verhit 6 - 10 minuten al roerend op middelmatig tot laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de plakjes ui 3 - 5 minuten wanneer de boter begint te bruisen. Voeg per persoon ½ el balsamicoazijn en 1 el water toe. Dek af en laat 3 - 5 minuten op middelmatig tot laag vuur garen. Roer regelmatig door. Haal van het vuur en zet afgedekt opzij.

4

Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en verdeel wat mayonaise over de snijvlakken. Bak de broodjes 2 - 4 minuten in de oven. Verdeel vervolgens de gekonfijte ui en de pulled pork over de onderste helft van de broodjes. Bestrooi met geraspte cheddar. Bak deze belegde halve broodjes nog 1 - 3 minuten in de oven, of tot de cheddar gesmolten is.

5

Snijd de harde onderkant van de little gem en snijd de sla fijn. Meng per persoon 1/2 el olijfolie en 1 el zwarte balsamicoazijn in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de gesneden little gem toe en meng goed.

6

Haal de broodjes uit de oven. Leg wat gesneden jalapeño’s op de gesmolten cheddar en dek vervolgens af met de bovenste helft van de broodjes. Verdeel de burgers over borden en serveer met de frietjes en de salade. Zet de mayonaise apart op tafel in een kommetje.