Pulled pork is niet weg te denken uit de Amerikaanse BBQ-cultuur. Het is zelfs zó populair dat ze er een National Pulled Pork Day voor hebben!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
400 gram
Zoete aardappel
1 tl
Gerookt paprikapoeder
1 stuk(s)
Ui
1 tl
BBQ rub
75 gram
Geraspte cheddar
(BevatMelk (inclusief lactose))1 stuk(s)
Little gem
30 gram
Gesneden jalapeño's
50 gram
Mayonaise
(BevatEi, Mosterd)200 gram
Pulled pork
100 gram
Aardappelen
160 gram
Briochebroodjes
(BevatMelk (inclusief lactose), TarweKan bevattenEi, Noten, Lupine, Sesam, Soja)2 el
Olijfolie
2 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))3 el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 °C (of 190 °C voor een heteluchtoven). Schil de aardappel en zoete aardappel en snijd ze in frietjes van 1/2 tot 1 cm dik. Meng ze met per persoon 1/2 el olijfolie en ½ tl gerookt paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Bak 18 - 25 minuten in de oven, of tot de frietjes goudbruin zijn. Snijd de ui in plakjes.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de pulled pork met de barbecuekruiden en 1 - 3 el water per persoon. Dek af en verhit 6 - 10 minuten al roerend op middelmatig tot laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de plakjes ui 3 - 5 minuten wanneer de boter begint te bruisen. Voeg per persoon ½ el balsamicoazijn en 1 el water toe. Dek af en laat 3 - 5 minuten op middelmatig tot laag vuur garen. Roer regelmatig door. Haal van het vuur en zet afgedekt opzij.
Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en verdeel wat mayonaise over de snijvlakken. Bak de broodjes 2 - 4 minuten in de oven. Verdeel vervolgens de gekonfijte ui en de pulled pork over de onderste helft van de broodjes. Bestrooi met geraspte cheddar. Bak deze belegde halve broodjes nog 1 - 3 minuten in de oven, of tot de cheddar gesmolten is.
Snijd de harde onderkant van de little gem en snijd de sla fijn. Meng per persoon 1/2 el olijfolie en 1 el zwarte balsamicoazijn in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de gesneden little gem toe en meng goed.
Haal de broodjes uit de oven. Leg wat gesneden jalapeño’s op de gesmolten cheddar en dek vervolgens af met de bovenste helft van de broodjes. Verdeel de burgers over borden en serveer met de frietjes en de salade. Zet de mayonaise apart op tafel in een kommetje.