Is er een kleine kok in huis? Versier samen de pizza's en verras iedereen in huis met dit smakelijke hoofdgerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
2 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Varkensboerengehakt
â…“ zakje(s)
Italiaanse kruiden
100 gram
Passata
½ stuk(s)
Paprika
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2 stuk(s)
Libanees flatbread
15 gram
Geraspte Italiaanse kaas
2.5 gram
Vers basilicum
½ el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
naar smaak
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het gehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.
Bak, in dezelfde koekenpan, de ui, knoflook en de Italiaanse kruiden 2 - 3 minuten. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, 1 el water per persoon en de passata. Breng op smaak met peper en zout. Laat, afgedekt, 5 - 6 minuten sudderen.
Snijd ondertussen de paprika in reepjes. Scheur de mozzarella grof.
Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Smeer ze in met de tomatensaus en verdeel het gehakt, de paprika, de mozzarella en de Italiaanse kaas erover. Bak de platbroodpizza's 7 - 8 minuten in de oven. Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd in reepjes.
Tip: Dit gerecht is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Beleg dan 1 platbrood per persoon en serveer de overige ingrediënten ernaast. Serveer eventueel de volgende dag het andere platbrood met het overige beleg.
Verdeel de pizza's over de borden, garneer met het verse basilicum en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.