Skip to main content
Pastei gevuld met gehakt met een aardappel-broccolipuree
Pastei gevuld met gehakt met een aardappel-broccolipuree

Pastei gevuld met gehakt met een aardappel-broccolipuree

Dit is een heerlijke warme pastei met rundergehakt voor op een frisse dag. Je serveert de pastei bij een puree op basis van zowel aardappelen als broccoli en koolrabi. Houd je van een bite in de puree, voeg de koolrabi dan iets later toe.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Ei
Lupine
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Kruimige aardappelen

100 gram

Champignons

½ stuk(s)

Koolrabi

1 stuk(s)

Paddenstoelenpastei

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

scheutje

Melk

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)615 kcal
Energie (kJ)2573 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten73 g
Vezels12 g
Eiwitten17 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Bakplaat
Bakpapier
Aardappelstamper

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de groenten
2

Schil of was de aardappelen (irene) grondig en snijd in parten. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Schil de koolrabi en snijd in stukken van 1 - 2 cm. Zorg dat de aardappelen, broccoli en koolrabi net onder water staan met een snufje zout in een pan met deksel. Breng ze afgedekt aan de kook en laat 12 - 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht, en houd afgedekt warm.

Bak in de oven
3

Verwijder het zilveren schaaltje van de pastei en bak 18 minuten in de oven op een bakplaat met bakpapier.

Pureer met een aardappelstamper
4

Stamp ondertussen de aardappelen, broccoli en koolrabi tot een grove puree met een aardappelstamper. Voeg de roomboter, een klein scheutje melk en eventueel wat kookvocht toe om de puree smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveer met de pastei
5

Verdeel de aardappel-broccoli-koolrabipuree over de borden. Serveer de pastei ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Pikante gebakken rijst met kimchi

Pikante gebakken rijst met kimchi

met vissaus, spiegelei, furikake en sesamzaad
Volkoren bulgur met kipfilet, koolrabi en appel

Volkoren bulgur met kipfilet, koolrabi en appel

De kipfilet is gekruid met Indiase kruiden
Kokos-vissoep met noedels en citroengras

Kokos-vissoep met noedels en citroengras

Een typisch Aziatische noedelsoep met koriander
Gebakken aardappelen met champignons en kalfsburger

Gebakken aardappelen met champignons en kalfsburger

Gekruid met rozemarijn en marjolein
Hollandse hutspot met bataat, scholfilet en Turkse yoghurt

Hollandse hutspot met bataat, scholfilet en Turkse yoghurt

Fusilli met reuzengarnalen, broccoli en citroenroomsaus

Fusilli met reuzengarnalen, broccoli en citroenroomsaus

Een kleurrijk gerecht met groene broccoli en rode paprika
Orzo met courgette, bospaddenstoelenkaas en verse salie

Orzo met courgette, bospaddenstoelenkaas en verse salie

Een Italiaans gerecht met gebakken champignons
Gebakken kipfilet met broccolisalade en aardappelen

Gebakken kipfilet met broccolisalade en aardappelen

De aardappelen bak je in de oven
Platbroodpizza

Platbroodpizza

Met Turkse peper, kaas en rucola
Fettuccine met roomsaus en serranoham

Fettuccine met roomsaus en serranoham

Met champignons en citroen
Kipgyros met gebakken aardappeltjes

Kipgyros met gebakken aardappeltjes

Met koolrabi en labne
Kokos-vissoep

Kokos-vissoep

met koolvis, sereh en groene groenten
Noedelsalade met pinda-gehaktballetjes, bimi en oosterse dressing

Noedelsalade met pinda-gehaktballetjes, bimi en oosterse dressing

Avec du bimi et une vinaigrette orientale
Rundertartaar met champignons

Rundertartaar met champignons

Met aardappelen en frisse salade
Boterrijst met kogelbiefstukreepjes, mango en broccoli

Boterrijst met kogelbiefstukreepjes, mango en broccoli

Romige rijst met een zoete wokschotel en verse kruiden
Schelvisfilet met frisse aardappel-dillepuree

Schelvisfilet met frisse aardappel-dillepuree

Met geroosterde broccoli en crème fraiche
Orzo met kabeljauw en champignons

Orzo met kabeljauw en champignons

Aux pignons de pin croquants
Indonesische curry met lamsgehakt

Indonesische curry met lamsgehakt

Avec la fraîcheur du yaourt
Fettuccine met broccolisaus en geitenkaas

Fettuccine met broccolisaus en geitenkaas

Met walnoten en zongedroogde tomaten
Ganzenworst met spinaziestamppot en cherrytomaten

Ganzenworst met spinaziestamppot en cherrytomaten

Met gebakken sjalotringen

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen