Skip to main content
Pasta pesto met venkel, cherrytomaten en grana padano
Pasta pesto met venkel, cherrytomaten en grana padano

Pasta pesto met venkel, cherrytomaten en grana padano

Een Italiaans gerecht met Hollandse venkel

De smaak van venkel gaat goed samen met de pesto die je in dit gerecht gebruikt. Dit komt doordat de pesto, naast pecorino en pijnboompitten, basilicum bevat. Dit past qua smaak uitstekend bij venkel. De basilicum is Genovese basilicum, een soort die alleen in de streken rondom het Italiaanse Genoa wordt geteeld.

Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½

Venkel

125 gram

Rode cherrytomaten

90 gram

Fusilli

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

40 gram

Groene pesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Noten)

50 gram

Geraspte grana padano

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)3268 kJ
Energie (kcal)781 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten69 g
Vezels11 g
Eiwitten30 g

Instructies

Snijd de venkel.
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd klein. Halveer de cherrytomaten.

2

Kook de fusilli, afgedekt, 10 - 12 minuten en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit vervolgens de olijfolie in de wok of hapjespan en bak de venkel 5 - 7 minuten op middelmatig vuur.

Voeg de helft van de grana padano toe.
5

Voeg de cherrytomaten toe en bak 2 minuten mee. Voeg de pesto en de helft van de grana padano toe, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

Voeg de fusilli toe.
6

Voeg vervolgens de fusilli toe en roer goed door.

Bestrooi met zonnebloempitten.
7

Verdeel de fusilli over de borden. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en bestrooi het gerecht met de overige grana padano en zonnebloempitten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Gegratineerde ovenschotel van garnalen en couscous

Gegratineerde ovenschotel van garnalen en couscous

met venkel, gele paprika en cherrytomaten
Salade met geroosterde perzik en serranoham

Salade met geroosterde perzik en serranoham

met venkel, parelcouscous en buffelmozzarella
Veggie + protein - Indiase curry met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Indiase curry met kipfiletstukjes als extra

met venkel, naanbrood en frisse yoghurt
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Double protein - Mini-tortilla's met dubbele portie garnalen

Double protein - Mini-tortilla's met dubbele portie garnalen

met venkel, rodekool en wortel en limoen
Veggie + protein - Indiase curry met garnalen als extra

Veggie + protein - Indiase curry met garnalen als extra

met naanbrood, venkel en frisse yoghurt
Koolvisfilet en cherrytomaten uit de oven met gele quinoa en broccoli-hummus

Koolvisfilet en cherrytomaten uit de oven met gele quinoa en broccoli-hummus

Avec du quinoa jaune et du houmous aux brocolis
Gevulde varkensfilet met roomkaas, champignons en spekjes

Gevulde varkensfilet met roomkaas, champignons en spekjes

met krieltjes en venkel-sinaasappelsalade
Parelgerst-risotto met spek en geroosterde venkel

Parelgerst-risotto met spek en geroosterde venkel

met courgette, zure room en grana padano
Wortel-pompoenburger op een maanzaadbroodje

Wortel-pompoenburger op een maanzaadbroodje

met paprika-aardappelen en aioli
Koolrabiquiche met oude kaas en rozemarijn

Koolrabiquiche met oude kaas en rozemarijn

met zonnebloempitten en een komkommersalade
Fusilli in roomsaus met broccoli

Fusilli in roomsaus met broccoli

met achterham en cherrytomaten
Double veggie - Indiase curry met venkel en naanbrood

Double veggie - Indiase curry met venkel en naanbrood

met peultjes en puntpaprika als extra
Luxe vispannetje met room en witte wijn

Luxe vispannetje met room en witte wijn

met venkel en gebakken krieltjes
Double veggie - Fish & chips met ravigotesaus en frisse salade

Double veggie - Fish & chips met ravigotesaus en frisse salade

met gekleurde worteltjes uit de oven als extra
Double veggie - Wortel-pompoenburger met gebakken groenten als extra

Double veggie - Wortel-pompoenburger met gebakken groenten als extra

met paprika-aardappelen en aioli
Klassieke voorgegaarde mosselen met frieten

Klassieke voorgegaarde mosselen met frieten

met venkel en prei
Torentje van gegrilde aubergine met truffelolie

Torentje van gegrilde aubergine met truffelolie

met pastinaakpuree, paddenstoelen en buffelmozzarella
Veggie + protein - Orzo met gekonfijte kippendij als extra

Veggie + protein - Orzo met gekonfijte kippendij als extra

met broccoli, pecorino en verse citroentijm
Orzo met broccoli en pecorino

Orzo met broccoli en pecorino

met verse citroentijm en zonnebloempitten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Kippensoep met noedels in kruidige kokosbouillon

Kippensoep met noedels in kruidige kokosbouillon

met vers citroengras, sperziebonen en rode peper
Warmgerookte-zalmsalade met courgettelinten

Warmgerookte-zalmsalade met courgettelinten

met patatjes, sperziebonen en verse dille
Spaghetti met Parmigiano-pankogarnering

Spaghetti met Parmigiano-pankogarnering

in rijke kerstomatensaus met champignons en spinazie
Cheesy quiche met spek en koolrabi

Cheesy quiche met spek en koolrabi

mei prei en rozemarijn
Cheesy loaded fries met pulled chicken

Cheesy loaded fries met pulled chicken

met avocado, zure room, tomatensalsa en limoen
Mezzeschotel met kipworstjes en zhoug-courgette

Mezzeschotel met kipworstjes en zhoug-courgette

met patatjes, hummus en tomatensalade
Stoemp met vegetarische gehaktballetjes op z'n Italiaans

Stoemp met vegetarische gehaktballetjes op z'n Italiaans

met verborgen groenten voor kinderen: puntpaprika, wortel en tomaat
Tagliatelle met biefstukreepjes in romige champignonsaus

Tagliatelle met biefstukreepjes in romige champignonsaus

met burrata en gezouten amandelen
Hertengehaktballetjes in tahinsaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in tahinsaus met amandelschaafsel

met rijst, ras el hanout, peterselie en groenten
Keto-vriendelijke zalmfilet in citroenroombotersaus met venkelsalade met dille

Keto-vriendelijke zalmfilet in citroenroombotersaus met venkelsalade met dille

met knolselderpuree met sperziebonen
Kalfsburger deluxe met kruidige avocadosalsa en cheesy zoete-aardappelwedges

Kalfsburger deluxe met kruidige avocadosalsa en cheesy zoete-aardappelwedges

met Peruaanse kruiden en rode-koolsalade
Zoet-pikante plantaardige visburger met ravigotesaus

Zoet-pikante plantaardige visburger met ravigotesaus

met frisse venkelsalade en BBQ-patatjes
Zalmfilet met citoen-salieboter

Zalmfilet met citoen-salieboter

met aardappelpuree en geroosterde groenten
‘Shaking beef’ op z'n Vietnamees met umami-komkommersalade

‘Shaking beef’ op z'n Vietnamees met umami-komkommersalade

met rijst, koriander en limoen
Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

met yoghurtdressing, appel, courgette en patatjes
Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

met aardappelpuree en geroosterde paprika
Stir-fry volkoren noedels met omeletreepjes

Stir-fry volkoren noedels met omeletreepjes

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Aubergine met Midden-Oosterse kruiden en bulgur

Aubergine met Midden-Oosterse kruiden en bulgur

met zelfgemaakte muhammara, zoetzure ui en naan
Heekfilet met gebakken noedels

Heekfilet met gebakken noedels

met Vietnamese saus, pinda's en limoen
Pangasiusfilet in ontbijtspek met patatjes

Pangasiusfilet in ontbijtspek met patatjes

met wortel en ravigotesaus