Noedels met kastanjechampignons in little gem-schuitjes met pittige rode peper
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met kastanjechampignons in little gem-schuitjes met pittige rode peper

Noedels met kastanjechampignons in little gem-schuitjes met pittige rode peper

Servies sur des nids de little gem avec du piment rouge piquant

Little gem is een kleine gekropte romeinse sla. Het lijkt op ijsbergsla, maar is een stuk smaakvoller én je kunt het langer bewaren. Je gebruikt de slablaadjes als schuitjes en vult ze onder andere met noedels, kastanjechampignons, rode peper en bosui.

Labels:
Caloriebewust
Chef's Choice
Veggie
Allergenen:
Gluten
Pinda's
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode peper

150 gram

Kastanjechampignons

1 stuk(s)

Mesclun

70 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

2 stuk(s)

Bosui

20 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2201 kJ
Energie (kcal)526 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd3.1 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers1.8 g
Vezels7 g
Eiwitten18 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Wok

Instructies

Water koken
1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

Groenten snijden
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakken. Haal per persoon 3 hele bladeren van de little gem en bewaar apart. Snijd de overige little gem grof.

Groenten bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de rode peper 1 minuut op laag vuur. Voeg de kastanjechampignons toe en roerbak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.

Noedels koken
4

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water. Snijd de bosui in fijne ringen en hak de gezouten pinda's grof.

Op smaak brengen
5

Voeg de fijngesneden little gem, de noedels, het grootste deel van de bosui, de sojasaus en sesamolie toe aan de wok of hapjespan, roerbak nog 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Vul per persoon 3 blaadjes little gem met de noedels. Garneer met de gezouten pinda's en overige bosui.