Little gem is een kleine gekropte romeinse sla. Het lijkt op ijsbergsla, maar is een stuk smaakvoller én je kunt het langer bewaren. Je gebruikt de slablaadjes als schuitjes en vult ze onder andere met noedels, kastanjechampignons, rode peper en bosui.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
¼ stuk(s)
Rode peper
150 gram
Kastanjechampignons
1 stuk(s)
Mesclun
70 gram
Noedels
(Bevat Gluten)
2 stuk(s)
Bosui
20 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakken. Haal per persoon 3 hele bladeren van de little gem en bewaar apart. Snijd de overige little gem grof.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de rode peper 1 minuut op laag vuur. Voeg de kastanjechampignons toe en roerbak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.
Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water. Snijd de bosui in fijne ringen en hak de gezouten pinda's grof.
Voeg de fijngesneden little gem, de noedels, het grootste deel van de bosui, de sojasaus en sesamolie toe aan de wok of hapjespan, roerbak nog 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Vul per persoon 3 blaadjes little gem met de noedels. Garneer met de gezouten pinda's en overige bosui.