Skip to main content
Pannenkoekentaart met gekaramelliseerde appel en kaneel
Pannenkoekentaart met gekaramelliseerde appel en kaneel

Pannenkoekentaart met gekaramelliseerde appel en kaneel

+/- 10 porties | Bak het zelf met verse ingrediënten

Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Oventijd1 uur 30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

60 gram

Pannenkoekenmix

⅕ stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

90 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 ml

Room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

0.39 tl

Gemalen kaneel

20 gram

Zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

⅕ stuk(s)

Appel

Zelf toevoegen

1.6 el

Suiker

⅕ el

[Plantaardige] boter

Voedingswaarden

Energie (kcal)169 kcal
Energie (kJ)708 kJ
Vetten11.5 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten13.2 g
waarvan suikers12.6 g
Vezels0.4 g
Eiwitten3.1 g
Zout0.1 g

Benodigdheden

Grote kom
Koekenpan
Garde
Kom
Hoge kom
Kleine kom
Mixer
Mixer
Serveerschaal

Instructies

Pannenkoeken maken
1
  • Voeg 250 g pannenkoekenmix, de melk, 2 el suiker en het ei toe aan een kom. Klop met een garde tot een glad beslag.
  • Verhit 1/2 el roomboter in een kleine koekenpan op middelhoog vuur.
  • Schenk een soeplepel beslag in de pan (zie Tip). Bak de pannenkoek in ongeveer 2 minuten per kant bruin.
  • Herhaal tot het beslag op is. Voeg na elke 2 pannenkoeken opnieuw boter toe aan de koekenpan.

Tip: Bak niet te grote pannenkoeken, dan kun je hoger stapelen.

Vulling maken
2
  • Schenk de slagroom in een hoge kom. Klop met een garde of mixer stijf.
  • Klop in een kom de crème fraîche met 2 el suiker los. Voeg de crème fraîche toe aan de slagroom en meng voorzichtig door elkaar. Zet weg in de koelkast.
  • Meng in een kleine kom 1 tl kaneel met 3 el suiker.
Appel karamelliseren
3
  • Snijd de appel in blokjes.
  • Verhit 1 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de appel, 1 tl kaneel en 1 el suiker toe aan de koekenpan. Meng alles door elkaar en bak 6 - 8 minuten of tot de appel zacht is.
Taart maken
4
  • Gebruik voor de taart 6 à 7 pannenkoeken die volledig zijn afgekoeld.
  • Leg een pannenkoek op een serveerschaal en besmeer met een laagje van het roommengsel.
  • Strooi er vervolgens wat van de kaneelsuiker over.
  • Leg de volgende pannenkoek hierop en herhaal tot de pannenkoeken op zijn.
  • Eindig met een laagje van het roommengsel en verdeel de gebakken appel over de bovenkant. Snijd de taart in punten.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Shakshuka curry met witte kaas

Shakshuka curry met witte kaas

in kruidige kokossaus met pita, spinazie en venkel
Gentse waterzooi met kippendij

Gentse waterzooi met kippendij

met wortel, bleekselder en prei
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met kaas, prei, courgette en dille
Varkenshaas met spekjes en gnocchi

Varkenshaas met spekjes en gnocchi

in champignonroomsaus met Parmigiano Reggiano
Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

met koriander, radijs en rode peper
Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

met mangoketchup en regenboogkoolsla
Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

met zure-roomsaus en en Surinaamse kruiden
BBQ-tempehburrito’s  met smashed avocado

BBQ-tempehburrito’s met smashed avocado

met tomaat-maissalsa, kruidige rijst en koriander
Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

met verborgen groenten voor kinderen: wortel, pompoen en ui
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

met kruidige rijst en zonnebloempitten
Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten
Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

met sriracha-mayo, zwart sesamzaad en zoetzure radijsjes
Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

met frisse sperziebonen, citroenpartjes en zelfgemaakte saus
Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais
Salade met garnalen en avocado

Salade met garnalen en avocado

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui
Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

met bospaddenstoelenpesto en gegratineerde volkoren ciabatta
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui