Skip to main content
Gourmetbox

Gourmetbox

4 personen | 8 feestelijke receptjes voor op het gourmetstel

Makkelijk, lekker en o zo gezellig: gourmetten! Een uurtje voorbereiden in de keuken en daarna heb je alle tijd om aan tafel met elkaar te genieten. Leuk én lekker voor jong en oud, want met acht verschillende gerechtjes zit er voor iedereen iets lekkers bij.

Labels:
Recept
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge
Melk (inclusief lactose)
Walnoten
Mosterd
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur 15 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Baguette

(Bevat: Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Noten, Sesamzaad)

125 gram

Boter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

4 stuk(s)

Wildzwijnburger

4 stuk(s)

Mini-hamburgerbroodje

4 stuk(s)

Varkensworstje met zeezout en zwarte peper

(Kan bevatten: Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

80 gram

Uienchutney

200 gram

Raclettekaas

120 gram

Garnalen

2 stuk(s)

Knoflookteen

300 gram

Aardappelblokjes

½ pak(ken)

Koekjesdeeg chocolade

1 stuk(s)

Appel

150 gram

Yoghurt op z'n Grieks

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Gemalen kaneel

40 gram

Veldsla

40 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Walnoten Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

125 gram

Rode kerstomaten

100 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

100 gram

Biologische volle yoghurt

1 stuk(s)

Citroen

1 zakje(s)

BBQ-rub

1 stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

120 gram

Whiskeysaus

1 stuk(s)

Courgette

125 gram

Champignons

120 gram

Pindasaus

2 stuk(s)

Peer

100 gram

Kipsatéblokjes

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

75 gram

Bieten-tortillachips

100 gram

Geraspte belegen kaas

80 gram

Avocadodip

30 gram

Gesneden jalapeño's

10 gram

Verse dille & bieslook

150 gram

Mini-slavinkjes

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Pinda's)

Zelf toevoegen

6 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)4839 kcal
Energie (kJ)20244 kJ
Vetten321.9 g
waarvan verzadigd109.1 g
Koolhydraten318.7 g
waarvan suikers87.2 g
Vezels33.5 g
Eiwitten162.4 g
Zout14.9 g

Benodigdheden

Kom
Ovenschaal
Rasp
Grote kom
Kleine steelpan
Saladekom

Instructies

Aardappelblokjes met raclettekaas
1

Voorbereiden

  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd vervolgens de citroen in partjes.
  • Meng in een kom de mayonaise, de volle yoghurt en de citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kom de aardappelblokjes met 3 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de blokjes over een ovenschaal en bak 10 minuten in de oven. De aardappelblokjes hoeven nog niet gaar te zijn als ze uit de oven komen.

Bakken (aan tafel)

  • Bak de aardappelblokjes in een gourmetpannetje goudbruin en gaar.
  • Leg er vervolgens een plakje raclettekaas op en bak onder de grill tot de kaas gesmolten is.
  • Serveer met de yoghurt-citroenmayonaise.
Baguette met zelfgemaakte kruidenboter
2

Voorbereiden

  • Haal de roomboter uit de koelkast. Snijd de roomboter in kleine blokjes en verdeel over twee kommen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Voeg aan een kom de verse kruiden en de knoflook toe. Meng met een vork tot een kruidenboter. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak ondertussen de baguette 12 - 15 minuten in de oven. 

Serveren (aan tafel)

  • Snijd de baguette in dunne plakken en serveer met de kruidenboter.
Gemengde groenten met BBQ rub
3

Voorbereiden

  • Snijd de puntpaprika en courgette in blokjes.
  • Snijd de champignons in dunne plakjes. 
  • Meng in een grote kom 1 zakje BBQ rub en 2 el olijfolie. Voeg de groenten toe aan de kruidenolie in de kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Bakken (aan tafel)

  • Bak de groenten in het gourmetpannetje tot ze gaar zijn.
Vleeskwartet met saté- en whiskeysaus
4

Voorbereiden

  • Verhit de satésaus vlak voor je aan tafel gaat in een kleine steelpan op laag vuur. 

Bakken (aan tafel)

  • Bak het vlees op het gourmetstel tot het gaar is. 
  • Maak een burger met de wildzwijnburger, mini-hamburgerbol, uienchutney en een paar slablaadjes.
  • Serveer de rest van het vlees met de whiskey- en satésaus. 

 

Visduo met knoflook en verse kruiden
5

Voorbereiden

  • Snijd de kabeljauw in blokjes van 3 cm. Pers de knoflook.
  • Meng de vis in een kom met de knoflook, dille, bieslook en 1 el olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout, dek af en zet in de koelkast tot gebruik. 

Bakken (aan tafel)

  • Bak de kabeljauw en de garnalen in een gourmetpannetje tot ze gaar zijn. 
Nacho's met avocadodip
6

Voorbereiden

  • Snijd de helft van de cherrytomaten in kwarten.
  • Voeg de andere helft toe aan een kom en zet op tafel. 

Bakken (aan tafel)

  • Voeg een handjevol tortillachips toe aan een gourmetpannetje.
  • Verdeel de geraspte kaas, jalapeño's en gesneden cherrytomaat erover en bak tot de kaas is gesmolten.
  • Serveer met de avocadodip. 
Frisse gemengde salade met appel en komkommer
7

Snijden 

  • Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm. 
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
  • Halveer de cherrytomaten.

Mengen

  • Meng de appel, de komkommerblokjes, de gehalveerde cherrytomaten en de veldsla samen met 2 el van de yoghurt-citroenmayonaise in de saladekom.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Perencrumble met Griekse yoghurt
8

Voorbereiden 

  • Schil of was de peren. Verwijder het klokhuis en snijd de peren in kleine blokjes.
  • Meng de blokjes in een grote kom met 1 1/2 tl kaneel en de walnootstukjes.
  • Verkruimel het koekjesdeeg en bewaar apart tot serveren (zie Tip). 

Tip: Je gebruikt maar de helft van het koekjesdeeg. Volg de instructies op de verpakking om van de rest van het deeg koekjes te bakken. 

Bakken (aan tafel)

  • Vul een gourmetpannetje met het peermengsel en bedek met een laagje verkruimeld koekjesdeeg.
  • Bak tot het koekjesdeeg bruin kleurt.
  • Laat de crumble even afkoelen, zodat het koekjesdeeg hard kan worden.
  • Serveer met een lepel yoghurt Griekse stijl. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Aubergine met za'atar en tomatencouscous

Aubergine met za'atar en tomatencouscous

met yoghurt-tahinsaus en witte kaas
Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

met aardappelgratin en frisse salade
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

met spitskool, champignons en rijst
Boerenworst met pastinaak-wortelstoemp

Boerenworst met pastinaak-wortelstoemp

met uienchutney, tomaat en oude kaas
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Bulgur-linzensalade met feta

Bulgur-linzensalade met feta

met avocado en amandelschaafsel
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

met wortel, gepekelde rode ui en gembermayonaise
Asian-style bolognese

Asian-style bolognese

met boerengehakt en udonnoedels
Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

met gestoofde cherrytomaten
Steak frites met bearnaisesaus

Steak frites met bearnaisesaus

met gepofte cherrytomaten en groene salade
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

met veldslastamppot en gestoofde cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

en verborgen groente

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tex Mex-bowl met heekfilet en guacamole

Tex Mex-bowl met heekfilet en guacamole

met rijst, frisse maissalsa en BBQ-rub
Traybake met kipdrumsticks

Traybake met kipdrumsticks

met Surinaamse kruiden en ingelegde ui
Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

met noedelsalade en sesamzaadjes
Orzo met knoflookgarnalen en verse kruiden

Orzo met knoflookgarnalen en verse kruiden

met citroen, amandelschaafsel en courgette
Zelfgemaakte worstenbroodjes met patatjes

Zelfgemaakte worstenbroodjes met patatjes

met knapperige appel-komkommersalade
Cheesy taco's met chili sin carne en guacamole

Cheesy taco's met chili sin carne en guacamole

met taco's, zure room en salsa
Tortelloni in tomatensaus met Parmigiano Reggiano

Tortelloni in tomatensaus met Parmigiano Reggiano

met vers basilicum en kleine rucolasalade
Gelecurrynoedels met champignons en peultjes

Gelecurrynoedels met champignons en peultjes

met kokosmelk, limoen en paprika
Orzobowl met kip, limoen-yoghurtsaus en verse munt

Orzobowl met kip, limoen-yoghurtsaus en verse munt

met kerstomaten en komkommersalade
Sweet & smokey cottage pie met rundvlees en cheddar

Sweet & smokey cottage pie met rundvlees en cheddar

met verborgen groenten voor kinderen: tomaat en zoete aardappel
Flatbreadpizza's met smokey garnalen

Flatbreadpizza's met smokey garnalen

met witte kaas, rucolasalade en groene puntpaprika
Andijviestoemp met Grana Padano en rode pesto

Andijviestoemp met Grana Padano en rode pesto

met kerstomatensaus en balsamicocrème
Entrecote met kruidenhollandaise en frietjes

Entrecote met kruidenhollandaise en frietjes

met frisse salade van botersla en radijs
Hartige tarte tatin met chioggiabiet

Hartige tarte tatin met chioggiabiet

met witte kaas, verse kruiden en frisse rucolasalade
Kip met zoete-aardappelpuree en mais-salsa

Kip met zoete-aardappelpuree en mais-salsa

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla

Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla

op een streetfoodbroodje met aardappelwedges en verse kruiden
Keto-vriendelijke varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

Keto-vriendelijke varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

met cheesy romige spinazie en citroenmayonaise
Steak met aardappelsalade met dilledressing

Steak met aardappelsalade met dilledressing

met gebakken ui, radijs en sperziebonen
Fiocchi tricolore met burrata en basilicumcrème

Fiocchi tricolore met burrata en basilicumcrème

in champignon-tomatensaus met Siciliaanse kruiden
Bulgurbowl met chioggiabiet, avocado en witte kaas

Bulgurbowl met chioggiabiet, avocado en witte kaas

met pistachenoten, appelsiendressing en koriander