Skip to main content
Linguine met rundsreepjes in kervel-dragonroomsaus
Linguine met rundsreepjes in kervel-dragonroomsaus

Linguine met rundsreepjes in kervel-dragonroomsaus

met gebakken knolselderblokjes

Wist je dat parmigiano reggiano zijn naam te danken heeft aan de streek waar deze kaas geproduceerd wordt? Namelijk de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia.

Allergenen:
Celery
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

190 gram

Knolselder

90 gram

Linguine

50 ml

Culinaire room

10 gram

Verse dragon en kervel

⅗ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Bloem

1 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)821 kcal
Energie (kJ)3436 kJ
Vetten32.7 g
waarvan verzadigd17.3 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers5.8 g
Vezels13.1 g
Eiwitten43.4 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan met deksel
Aluminiumfolie
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Weeg de knolselder af.
  • Schil de knolselder en snijd in blokjes van 1 cm.
  • Hak de kervel en dragon fijn.

Tip: Wist je dat knolselder meer vezels bevat dan de meeste andere groenten? Namelijk maar liefst 4,9 gram vezels per 100 gram! Vezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking en zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel na de maaltijd.

Knolselderblokjes bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de knolselderblokjes, afgedekt, 10 - 15 minuten.
  • Schep de knolselderblokjes regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
  • Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af, bewaar wat kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rundsreepjes 4 - 6 minuten, of tot ze gaar zijn.
Roomsaus bereiden
3
  • Haal de rundreepjes uit de pan en laat ze rusten in aluminiumfolie.
  • Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el roomboter per persoon op middelmatig vuur. Voeg, wanneer de roomboter gesmolten is, 1/2 el bloem per persoon toe. Bak 1 minuut, of tot de bloem begint te geuren.
  • Voeg vervolgens per persoon: 50 ml kookroom, 50 ml water en 1/4 bouillonblokje toe aan de pan. Breng op smaak met peper.
  • Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Laat de saus 3 - 5 minuten op laag vuur inkoken.
Serveren
4
  • Voeg vlak voor serveren 2/3 van de kervel en dragon toe aan de roomsaus.
  • Roer de linguine en saus door de knolselderblokjes en verhit het geheel nog 1 minuut (zie Tip).
  • Serveer het geheel in een diepe borden. Verdeel de rundsreepjes er op.
  • Rasp de parmigiano reggiano eroverheen en garneer met de overige verse kruiden.

Tip: Voeg eventueel nog wat kookvocht toe om de pasta iets smeuiger te maken.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Penne met warmgerookte zalm

Penne met warmgerookte zalm

in romige prei-spinaziesaus met dille en citroen
Noedels met biefstukreepjes in Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewtopping
Gratin dauphinois met varkensworst

Gratin dauphinois met varkensworst

met gebakken champignons en salade
Linguine met garnalen in romige saus

Linguine met garnalen in romige saus

met courgette, tomaat en frisse citroen
Snelle spaghetti bolognese met parmezaanse kaas

Snelle spaghetti bolognese met parmezaanse kaas

met wortel, courgette, ontbijtspek en rucola
Salade met gegrilde kip en caesar-style dressing

Salade met gegrilde kip en caesar-style dressing

met knoflookcroutons
Kogelbiefstuk met champignonroomsaus

Kogelbiefstuk met champignonroomsaus

met ovenfrietjes en salade
Varkenshaas met champignonroomsaus

Varkenshaas met champignonroomsaus

met rijst en broccoli
Chicken parmigiana

Chicken parmigiana

met frietjes en salade
Bulgogi biefstukreepjes met rijst en zoetzure groenten

Bulgogi biefstukreepjes met rijst en zoetzure groenten

met Koreaanse-stijl saus en gekookt ei
Butter chicken met rijst en zelfgemaakte raita

Butter chicken met rijst en zelfgemaakte raita

met naanbrood en geroosterde cherrytomaten en babymais
NL: Steak sandwich met blauwe kaas BE: Broodje steak met blauwe kaas

NL: Steak sandwich met blauwe kaas BE: Broodje steak met blauwe kaas

met gekaramelliseerde sjalot en gepofte paprika
Krieltjessalade met gehakt en zelfgemaakte croutons

Krieltjessalade met gehakt en zelfgemaakte croutons

met basilicumcrème, champignons en spinazie
Gebakken gnocchi met champignons in spinazieroom

Gebakken gnocchi met champignons in spinazieroom

met pecorino en hazelnoten
Beef teriyaki met volkoren noedels

Beef teriyaki met volkoren noedels

met zoetzure radijsjes en geroosterd sesamzaad
Siciliaanse caponata met aubergine en rozijntjes

Siciliaanse caponata met aubergine en rozijntjes

met een romige aardappelpuree, olijven en kappertjes
Frisse soep met verse conchiglie en pesto

Frisse soep met verse conchiglie en pesto

met spinazie, prei en pecorino
Beenham met hasselback aardappelen

Beenham met hasselback aardappelen

met prei in vinaigrette en in spek gerolde haricots verts
Luxe salade met kipfilet, groene asperges en chorizo

Luxe salade met kipfilet, groene asperges en chorizo

met zelfgemaakte croutons en basilicumdressing
Dorade met coppa di Parma

Dorade met coppa di Parma

met citroenrisotto en geroosterde hazelnoten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes