Libanees flatbread met rundergehakt en grillkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Libanees flatbread met rundergehakt en grillkaas

Libanees flatbread met rundergehakt en grillkaas

met za'atar, labne en verse kruiden

Met labne, een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt, geef je een frisse draai aan dit gerecht vol smaken.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
•Tarwe
•Eieren
•Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Mix van gesneden wortel en ui

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

1 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Witte grillkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Oosters gekruid rundergehakt

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

¼ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

2 stuk(s)

Libanees flatbread

(Bevat Tarwe)

60 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

20 gram

Tahinsaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

30 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5199 kJ
Energie (kcal)1243 kcal
Vetten66.7 g
waarvan verzadigd32.2 g
Koolhydraten91.4 g
waarvan suikers15.3 g
Vezels10.2 g
Eiwitten61.2 g
Zout5.5 g

Benodigdheden

•Rasp
•Wok of hapjespan
•Koekenpan
•Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de mix van gesneden wortel en ui fijn.
  • Ris de blaadjes van de munttakjes. Snijd de munt- en peterselieblaadjes fijn.
  • Snijd de tomaat in schijfjes.
  • Rasp de grillkaas met een grove rasp of snijd fijn.
Vulling maken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de wortel en ui 4 - 5 minuten.
  • Voeg het gehakt en de Midden-Oosterse kruiden toe en bak 3 minuten, of tot het gehakt gaar is.
  • Zet het vuur uit en roer de grillkaas door het gehakt (zie Tip). 

Tip: Grillkaas heeft van nature een zoute smaak. Gebruik daarom tijdens het koken geen zout, maar voeg na het proeven eventueel pas zout toe aan het gerecht.

Flatbread bereiden
3
  • Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en verwarm het flatbread 1 - 2 minuten.
  • Meng in een kleine kom de labne, tahinsaus, verse kruiden, wittewijnazijn en 1 tl water per persoon. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Besmeer het flatbread met de saus, maar laat 1 cm over aan de randen.

Weetje: De tahin is gemaakt van sesamzaad en is rijk aan calcium, ijzer en gezonde vetten.

Serveren
4
  • Bestrooi het flatbread met de za'atar en verdeel het gehaktmengsel eroverheen.
  • Verdeel de tomaat en de sla over het flatbread
  • Rol het flatbread op.