Kruidige tofu met rijst en pindasaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige tofu met rijst en pindasaus

Kruidige tofu met rijst en pindasaus

Met groenten, pinda's en kokos

Dit gerecht heeft alles in zich om een succes te worden: niet te zoet, niet te pittig, alle smaken mooi in balans. De gekruide tofu krijgt nog meer smaak door hem met de groenten in rode peper en kerriepoeder te bakken. Lekker met de pindasaus en zoete kokos!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Pinda's
Selderij
Mosterd
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Rode peper

20 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

85 gram

Pandanrijst

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

½ pak(ken)

Gekruide tofublokjes

(Bevat Soja, Tarwe, Selderij)

1 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's)

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

50 ml

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3891 kJ
Energie (kcal)930 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd12.2 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers15.8 g
Vezels13 g
Eiwitten35 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Snijden
1

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de rode paprika in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Hak de pinda's grof.

Sperziebonen koken
2

Schenk een bodempje water in een pan met deksel, voeg een snuf zout en de sperziebonen toe. Breng aan de kook en kook, afgedekt, in 3 – 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel de sperziebonen onder koud water.

Rijst koken
3

Kook ondertussen 250 ml water per persoon in een andere pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna, als het nodig is, af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten en tofu bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de rode peper samen met het kerriepoeder 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika en de sperziebonen toe en roerbak nog 5 – 6 minuten. Voeg in de laatste 3 minuten de gekruide tofublokjes toe.

Pindasaus maken
5

Verwarm ondertussen een steelpan op laag vuur en voeg, al roerend, de pindakaas, de melk en de ketjap toe. Laat 4 – 5 minuten zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. Voeg eventueel extra melk of water toe als de pindasaus te dik is.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de gebakken groenten en de gekruide tofublokjes erop. Schenk de pindasaus over het gerecht en garneer met de kokosrasp en de pinda's.