Kruidige kokossoep met sugarsnaps en gekookt ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige kokossoep met sugarsnaps en gekookt ei

Kruidige kokossoep met sugarsnaps en gekookt ei

met noedels, Chinese kool en vers citroengras

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

⅓ stuk(s)

Chinese kool

¼ stuk(s)

Limoen

125 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Vers citroengras

25 gram

Sugarsnaps

2 stuk(s)

Ei

100 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)777 kcal
Energie (kJ)3251 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers4 g
Vezels9.4 g
Eiwitten29 g
Zout4 g

Benodigdheden

Rasp
Soeppan met deksel
Steelpan

Instructies

Voorbereiding
1

Schil en snijd of rasp de gember fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de Chinese kool in reepjes (zie Tip). Pers de limoen uit.

Tip: De kool slinkt erg tijdens het bakken. Heb je nog Chinese kool over en zin in meer groente? Voeg deze dan extra toe.

Citroengras kneuzen
2

Roer of schud de klontjes uit de kokosmelk. Kneus het citroengras door deze op 2 plaatsen te breken.

Roerbakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en de rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de Chinese kool en de sugarsnaps toe en roerbak nog 3 minuten.

Eieren koken
4

Breng ruim water aan de kook in een steelpan. Voeg 2 eieren per persoon toe en kook de eieren in 6 - 8 minuten hard. Spoel onder koud water. Pel de eieren.

Tip: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast vitamine D is ei ook rijk aan vitamine A, B12 en selenium.

Soep bereiden
5

Voeg per persoon: 125 ml kokosmelk, het verse citroengras en 300 ml water toe aan de wok of soeppan. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de soep en breng al roerend aan de kook. Dek de pan af en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Voeg na 6 minuten de noedels toe (zie TIP). Breng op smaak met per persoon: 10 ml sojasaus, 1 tl limoensap, peper en zout.

Tip: Houd je niet van lange noedels in de soep? Breek ze dan voordat je ze aan de soep toevoegt.

Serveren
6

Haal het verse citroengras uit de soep. Verdeel de kokossoep over de soepkommen. Snijd de eieren doormidden en serveer deze op de soep.