topBanner
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes

Supersnel
Lees meer

Dit gerecht zet je supersnel op tafel - wij hebben de krieltjes alvast voorgekookt en de snijbonen gesneden.

Labels:Lekker snelBalans
Allergenen:SchaaldierenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Voorgekookte halve kriel met schil

1 stuks

Sjalot

200 g

Gesneden snijbonen

3 stuks

Knoflookteen

½ stuks

Citroen

180 g

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

10 g

Verse krulpeterselie

250 g

Rode cherrytomaten

1 stuks

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

4 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2545 kJ
Energie (kcal)608 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels12 g
Eiwitten20 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 5 - 7 minuten op middelhoog vuur. Snipper ondertussen de sjalot. Haal dan het deksel van de koekenpan, voeg de snijbonen en sjalot toe en breng op smaak met ruim peper en zout. Bak nog 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in parten. Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan, voeg de helft van de knoflook toe en fruit 1 minuut.Voeg de garnalen toe en roerbak 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en houd apart.Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.

3

Voeg de rest van de knoflook toe aan de hapjespan en fruit 1 minuut. Voeg de cherrytomaten toe, samen met 1 el boter per persoon. Knijp de citroenpartjes naar smaak boven de hapjespan uit en meng er vlak voor serveren de garnalen doorheen. Roer de basilicumcrème door de krieltjes en snijbonen.

4

Verdeel de krieltjes en snijbonen over de borden. Schep de garnalen met cherrytomaten erover. Garneer met de krulpeterselie en eventuele overige citroenpartjes.