Dit gerecht zet je supersnel op tafel - wij hebben de krieltjes alvast voorgekookt en de snijbonen gesneden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
400 g
Voorgekookte halve kriel met schil
1 stuks
Sjalot
200 g
Gesneden snijbonen
3 stuks
Knoflookteen
½ stuks
Citroen
180 g
Garnalen
(BevatSchaaldieren)10 g
Verse krulpeterselie
250 g
Rode cherrytomaten
1 stuks
Basilicumcrème
4 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
1 el
Olijfolie
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 5 - 7 minuten op middelhoog vuur. Snipper ondertussen de sjalot. Haal dan het deksel van de koekenpan, voeg de snijbonen en sjalot toe en breng op smaak met ruim peper en zout. Bak nog 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in parten. Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan, voeg de helft van de knoflook toe en fruit 1 minuut.Voeg de garnalen toe en roerbak 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en houd apart.Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.
Voeg de rest van de knoflook toe aan de hapjespan en fruit 1 minuut. Voeg de cherrytomaten toe, samen met 1 el boter per persoon. Knijp de citroenpartjes naar smaak boven de hapjespan uit en meng er vlak voor serveren de garnalen doorheen. Roer de basilicumcrème door de krieltjes en snijbonen.
Verdeel de krieltjes en snijbonen over de borden. Schep de garnalen met cherrytomaten erover. Garneer met de krulpeterselie en eventuele overige citroenpartjes.