Kipkebab met frisse tabouleh
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipkebab met frisse tabouleh

Kipkebab met frisse tabouleh

met snijbonen, tomaat, yoghurt en limoen

Bulgur is gemaakt van gebroken tarwekorrels die eerst gestoomd en gedroogd worden. Het resultaat is een volkoren product vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Snijbonen

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

½ stuk(s)

Paprika

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

150 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2733 kJ
Energie (kcal)653 kcal
Vetten27.9 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten59.3 g
waarvan suikers8 g
Vezels18.4 g
Eiwitten32.1 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Snijden
1
  • Bereid de bouillon. 
  • Snijd de tomaat en paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de snijbonen in schuine reepjes van 1 cm breed.
  • Hak de peterselie grof en snijd de limoen in partjes. 
Bulgur koken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, snijbonen, paprika en 1/2 tl Midden-Oosterse kruidenmix per persoon toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut.
  • Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook, afgedekt, 8 - 10 minuten.
Kip bakken
3
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en bak de kip 6 - 8 minuten.
  • Voeg, wanneer de bulgur klaar is, de tomaat en de helft van de bladpeterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Breng de yoghurt op smaak met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl Midden-Oosterse kruidenmix, peper en zout.
  • Verdeel de bulgur over de borden en leg daar de kip op. 
  • Garneer met de yoghurt, de limoenpartjes en de overige bladpeterselie.