In de Indiase keuken worden talloze kruiden gebruikt om de vele verschillende curry's op smaak te brengen. Vandaag gebruik je garam masala-kruiden, wat jouw curry een warme en milde smaak geeft. Voor het marineren van de kippendijen gebruik je naast kruiden ook yoghurt, wat de kip extra mals maakt. De zelfgemaakte raita, een yoghurtdip met komkommer en komijn, geeft dit gerecht een verfrissende twist.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Kippendijfilet
½ tl
Garam masala
100 gram
Volle yoghurt
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
85 gram
Basmatirijst
150 gram
Bloemkool
1 tl
Gemalen komijnzaad
¼ stuk(s)
Komkommer
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten: Selderij)
½ el
Olijfolie
½ el
Roomboter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ el
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de kippendijen in een ovenschaal, besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de garam masala-kruiden. Zorg dat de kruiden goed over de kip verdeeld zijn en verdeel dan 1 el volle yoghurt per persoon over de kip. Breng op smaak met peper en zout. Laat de kippendijen 10 minuten staan en bak ze dan 20 – 25 minuten in de oven, of tot de kip gaar is.
Kook ondertussen 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes van ongeveer 1 – 2 cm.
Verhit de roomboter in hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de bloemkool en de helft van de komijn toe en bak 2 – 3 minuten. Voeg 2 el water per persoon toe en laat, afgedekt, 14 – 18 minuten garen. Roer af en toe door en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra water toe wanneer de bloemkool aanbakt.
Rasp ondertussen de komkommer met een grove rasp en laat uitlekken in een vergiet. Druk met de bolle kant van een lepel het meeste vocht eruit. Meng in een kleine kom de mosterd met de rest van de yoghurt en de overige komijn. Voeg de geraspte komkommer toe en breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de koriander grof.
Verdeel de rijst over de borden. Leg de kippendij ernaast en serveer met de gebakken bloemkool. Garneer met de koriander en raita.