Hoe wordt heek ook wel genoemd? a) zeeduivel, b) mooie meid of c) leren vest Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Rode ui
2 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Tomaat
1 bakje(s)
Tomatenpuree
½ pak(ken)
Kikkererwten
5 gram
Vers basilicum
200 gram
Sperziebonen
2 stuk(s)
Heekfilet met huid
(BevatVis)1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))2 el
Zwarte balsamicoazijn
300 ml
Groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes.
Smelt de boter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 minuten, tot ze zacht zijn. Blus af met 1 el balsamicoazijn per persoon en roer goed door.
Voeg de tomatenpuree toe, meng goed en laat nog 2 minuten koken. Voeg de tomaten, de kikkererwten en de groentebouillon toe. Breng op smaak met peper en zout en voeg 1/3 van het basilicum toe (deze hoeft niet gesneden te worden- voeg de complete takjes toe). Breng het geheel aan de kook en laat 10 - 12 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door.
Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en snijd de haricots verts in twee gelijke stukken. Zet het vuur laag en kook de haricots verts, afgedekt, 8-10 minuten in de pan met kokend water. Giet vervolgens af en laat uitstomen zonder deksel.
Haal het basilicum uit de saus. Leg de heekfilets voorzichtig bovenop de saus. Breng op smaak met peper en zout, dek af en laat 8 - 10 minuten op het vuur staan, of tot de vis ondoorschijnend is of gemakkelijk uit elkaar valt. Als je wilt kun je de haricots verts ook toevoegen aan de saus.
Serveer de vis in de saus met de haricots verts. Verscheur de rest van de basilicumblaadjes boven het bord. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie, peper en zout toe.