Skip to main content
Stoof met geroosterde kikkererwten à la harira
Stoof met geroosterde kikkererwten à la harira

Stoof met geroosterde kikkererwten à la harira

met Afrikaanse kruiden, labne en pitabrood

Harira is een traditionele Noord-Afrikaanse soep op basis van linzen, tomaten en kikkererwten. Wij hebben er een draai aan gegeven: de kikkererwten zijn geroosterd in de oven voor een crunchy garnering op je soep!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ pak(ken)

Linzen

(Kan bevatten: Gluten)

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Wortel

1 tl

Verse gember

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

40 gram

Labne

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

½ pak(ken)

Kikkererwten

¼ zakje(s)

BBQ-rub

20 gram

Dadelstukjes

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

2 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat: Tarwe)

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

200 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3643 kJ
Energie (kcal)871 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd4.1 g
Koolhydraten120.7 g
waarvan suikers37.3 g
Vezels30.3 g
Eiwitten30.6 g
Zout5.1 g
Potassium147.4 mg
Calcium53.5 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Zeef
Kom
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon (zie Tip). Rasp de gember. Snipper de ui grof. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de wortel in de lengte en snijd in dunne halve maantjes. Snijd de puntpaprika in kleine blokjes.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Vervang de bouillon dan door kokend water.

Soep maken
2

Verhit een scheutje olijfolie in een soeppot met deksel op middelhoog vuur. Voeg de gember, knoflook, ui, wortel, puntpaprika en dadelstukjes toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten koken.

Kikkererwten roosteren
3

Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Houd de helft van de kikkererwten apart om later in de soep te gebruiken. Dep de overige kikkererwten droog met keukenpapier. Voeg de droge kikkererwten toe aan een kom en meng met de BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en een klein scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster 20 minuten in de oven, of tot de kikkererwten goudbruin en krokant zijn.

Pita's bakken
4

Bak de pita's 6 - 8 minuten mee in de oven tot ze goudbruin kleuren, of rooster de pita's in een broodrooster. Hak de peterselie grof. Laat de linzen uitlekken in een vergiet.

Soep afmaken
5

Voeg de Afrikaanse kruidenmix toe aan de soep en pureer het geheel met een staafmixer. Roer de linzen en de achtergehouden kikkererwten door de soep. Proef de soep en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Verhit het geheel nog 2 - 3 minuten.

Serveren
6

Serveer de soep in diepe borden. Leg de geroosterde kikkerertwen erbovenop en garneer met de peterselie en de labne. Serveer de pita's ernaast.

Weetje: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla