Groenterijke orzo met sinaasappel en gebakken kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groenterijke orzo met sinaasappel en gebakken kip

Groenterijke orzo met sinaasappel en gebakken kip

Avec du thym frais

Deze groenterijke orzo geef je een bijzondere twist door sinaasappelsap en -rasp toe te voegen. Voor het gemak hebben we de groenten alvast fijngesneden. Zo kan de mix meteen in de pan en is het zo klaar. Als kers op de orzo serveer je het gerecht met een malsgebakken kipfilet.

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Handsinaasappel

1 tl

Gedroogde tijm

50 gram

Orzo

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

300 stuk(s)

Groentemix

1 stuk(s)

Kipfilet

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2264 kJ
Energie (kcal)541 kcal
Vetten22 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers14.1 g
Vezels11 g
Eiwitten31 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan

Instructies

Raspen
1

Bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn. Rasp de handsinaasappelschil met een fijne rasp en pers de sinaasappel uit.

Orzo bereiden
2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook en tijm 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo, 1 el sinaasappelsap en 1 tl sinaasappelrasp toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog en gaar. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe om aanbranden te voorkomen.

Groenten bereiden
3

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de groentemix met prei, venkel en witte kool, afgedekt, 7 - 8 minuten op middellaag vuur.

Kip bakken
4

Verhit de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de kipfilet, afgedekt, 6 - 8 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Op smaak brengen
5

Voeg de orzo bij de groenten en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra sinaasappelsap en -rasp toe.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de kipfilet.