Flammkuchen met brie en appel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Flammkuchen met brie en appel

Flammkuchen met brie en appel

met gebakken patatjes en komkommersalade

Vive la France! Dat brie een Franse kaas is, is geen geheim. Maar wist je dat flammkuchen eigenlijk ook uit de Duits-Franse grensstreek Elzas komt?

Labels:
Caloriebewust
•Veggie
•Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

â…“ stuk(s)

Appel

50 gram

Franse roombrie

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat Tarwe)

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Aardappelen

25 gram

Radicchio en romaine

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2914 kJ
Energie (kcal)697 kcal
Vetten33.1 g
waarvan verzadigd13.7 g
Koolhydraten74.2 g
waarvan suikers15.6 g
Vezels7.2 g
Eiwitten20.5 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Koekenpan
•Bakplaat met bakpapier
•Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van maximaal 1 cm.
  • Zet de aardappelblokjes net onder water in een pot met deksel en kook in 10 - 15 minuten gaar.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne schijfjes.

Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.

Ui en appel bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur (zie Tip). Bak de ui en appel met een flinke snuif zout 10 - 12 minuten, of tot de appel bruin en zacht is.
  • Snijd ondertussen de brie in dunne sneetjes.

Tip: Gebruik je liever (plantaardige) boter dan olijfolie? Gebruik dan dezelfde hoeveelheid. 

Flammkuchen beleggen
3
  • Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de zure room over de flammkuchen.
  • Beleg met de ui en appel en leg de briesneetjes erop (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout en bak 8 – 10 minuten in de oven.
  • Bak de aardappelblokjes 5 - 7 minuten op middelhoog vuur in de pan van de ui en appel. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Houd je van zoet? Besprenkel de flammkuchen dan met een beetje honing naar smaak.

Salade maken
4
  • Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd de komkommer in blokjes. Meng de komkommer en sla door de dressing. 
  • Snijd de flammkuchen in stukken en serveer met de patatjes en salade.