Skip to main content
Varkenshaas met Grana Padano en knolselderpuree
Varkenshaas met Grana Padano en knolselderpuree

Varkenshaas met Grana Padano en knolselderpuree

met sperziebonen, amandelschaafsel en honing-mosterddressing

Dit gerecht werk je af met amandelschaafsel voor een perfecte finishing touch. Wist je dat amandelen behoren tot de steenvruchtfamilie? Net als perziken en abrikozen!

Labels:
Calorie Smart
Légumes ++
Riche en protéines
-30 % de glucides
Allergenen:
Selderij
Amandelnoten
Noten
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Knolselder

(Bevat: Selderij)

150 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten, Noten Kan bevatten: Gluten, Mosterd, Selderij, Soja, Ei, Gerst, Kamut, Khorasan (tarwe), Haver, Pinda's, Lupine, Noten, Sesamzaad, Spelt, Rogge, Tarwe, Zwaveldioxide en sulfiet)

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

150 gram

Aardappelen

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Mosterd

60 ml

Zoutarme runderbouillon

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2660 kJ
Energie (kcal)636 kcal
Vetten29.5 g
waarvan verzadigd13.7 g
Koolhydraten44.1 g
waarvan suikers6 g
Vezels14.3 g
Eiwitten44.2 g
Zout1.4 g
Potassium1121.7 mg
Calcium143.8 mg
Iron2 mg

Benodigdheden

Koekenpan
Aluminiumfolie
Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Breng water aan de kook in een pot. Schil de knolselder en aardappelen en snijd in blokjes. Kook 12 - 14 minuten in de pot. Giet daarna af en laat afgedekt staan.
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas 6 - 10 minuten, of tot de gewenste gaarheid.
  • Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Amandelschaafsel roosteren
2
  • Verhit een klontje boter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg de mosterd en bouillon toe en breng aan de kook. Laat op middelmatig vuur indikken tot serveren.
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.
  • Verhit een sauteerpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Sperziebonen bakken
3
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in dezelfde sauteerpan op hoog vuur en bak de sperziebonen, afgedekt, 1 - 2 minuten.
  • Blus af met een scheutje water en bak 2 minuten op middelhoog vuur.
  • Haal het deksel van de pan en bak nog 5 - 7 minuten, of tot al het vocht is verdampt.
Serveren
4
  • Pureer de knolselder en aardappelen met wat mosterd en boter naar smaak tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de honing door de saus. Proef en voeg eventueel meer honing naar smaak toe.
  • Serveer de puree en sperziebonen op borden. Giet de saus over de sperziebonen. Leg het varkensvlees erbovenop en garneer met de Grana Padano en het amandelschaafsel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders