Skip to main content
Kipfilet met tuinkruiden en aardappelpartjes
Kipfilet met tuinkruiden en aardappelpartjes

Kipfilet met tuinkruiden en aardappelpartjes

met frisse salade, gegrilde courgette en gekookt ei

Je geeft de kipfilet een originele twist met de gomasio-kruidenmix - een smaakmaker op basis van sesamzaad en tuinkruiden.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Sesamzaad
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

¾ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat: Sesamzaad, Selderij)

1 stuk(s)

Ei

5 gram

Verse dille & bieslook

⅓ head

Botersla

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

Zelf toevoegen

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

[Plantaardige] boter

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

¼ el

Extra vierge olijfolie

¾ el

Olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

Voedingswaarden

Energie (kcal)612 kcal
Energie (kJ)2562 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers13 g
Vezels9.8 g
Eiwitten39 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Grillpan of koekenpan
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelpartjes maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in parten. Meng de aardappelpartjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak de aardappelpartjes 30 – 40 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelpartjes ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, peper en zout.

Courgette bereiden
2

Snijd de courgette ondertussen in dunne plakken. Meng deze in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon, de helft van de gomasio-tuinkruidenmix, peper en zout. Verhit een koeken- of grillpan en bak of grill de courgetteplakken 2 minuten per kant op hoog vuur. Houd apart.

Eieren koken
3

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de eieren. Kook de eieren 6 - 12 minuten (zie Tip). Giet daarna af en laat schrikken onder koud water. Snijd de dille en bieslook fijn. Haal de bladeren los van de krop botersla en scheur in kleinere stukken. Snipper de kleine rode ui fijn. Pel de eieren en snijd in parten.

Tip: Houd je van een zachtgekookt ei? Kook de eieren dan 6 minuten. Houd voor een hardgekookt ei 12 minuten aan.

Kipfilet bakken
4

Smelt de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de de ui samen met de kipfilet 2 - 3 minuten per kant goudbruin (zie Tip). Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.

Tip: Is de kipfilet niet overal even dik? Leg de filet dan tussen plasticfolie en sla hem met de onderkant van een pan tot gelijke dikte. Zo gaart de filet gelijkmatiger en blijft hij mals.

Salade maken
5

Meng in een saladekom de mosterd, honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout en voeg naar smaak nog extra vierge olijfolie toe. Meng er de botersla, dille en bieslook doorheen. Leg de eiparten erop en bestrooi met de overige gomasio-tuinkruidenmix.

Tip: Deze maaltijd bevat weinig calorieën en zout, maar is door de courgette, sla en aardappelen rijk aan kalium. Kalium is een belangrijke mineraal voor een gezonde bloeddruk.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpartjes over de borden. Verdeel de gegrilde courgette ernaast en leg de kipfilet met de gebakken ui erop. Serveer met de salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tortellonisoep met spinazie op z'n Italiaans

Tortellonisoep met spinazie op z'n Italiaans

met Italiaanse kaas en basilicumcrème
Noedels op z'n Singaporees met garnalen en buikspek

Noedels op z'n Singaporees met garnalen en buikspek

geïnspireerd op Hokkien Mee, met gefrituurde uitjes en limoen
Biefstukreepjes à la lomo saltado met frietjes

Biefstukreepjes à la lomo saltado met frietjes

Peruaanse klassieker, met tomaat, peterselie en paprika
Romige kipgehaktballetjes met orzo en broccoli

Romige kipgehaktballetjes met orzo en broccoli

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Sticky kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes

Sticky kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes

met rijst, rode peper en gele currykruiden
Romige groenelinzenstoof met pecorino

Romige groenelinzenstoof met pecorino

met boerenkool en knoflook-maanzaadbroodje
Pesto mac & cheese met kaasblokjes en mozzarella

Pesto mac & cheese met kaasblokjes en mozzarella

met verborgen groenten voor kinderen: broccoli
Kikkererwtencurry met zoete aardappel

Kikkererwtencurry met zoete aardappel

met rijst, abrikozenchutney en verse kruiden
Goedgevulde couscousbowl met witte kaas

Goedgevulde couscousbowl met witte kaas

met zoete aardappel, citroen, amandelen en komkommer
Entrecote met appelsiengeglaceerde wortels en amandelschaafsel

Entrecote met appelsiengeglaceerde wortels en amandelschaafsel

met zoete-aardappelpuree, uiensaus en komkommersalade
Keto-vriendelijke varkenshaassalade met witte kaas en komkommeryoghurt

Keto-vriendelijke varkenshaassalade met witte kaas en komkommeryoghurt

met geroosterde aubergine, botersla en cashewstukjes
Kaasschnitzel met knoflookpatatjes

Kaasschnitzel met knoflookpatatjes

met romige komkommer-appelsalade en verse kruiden
Vistaco's met avocado-kiwisalsa en zure room

Vistaco's met avocado-kiwisalsa en zure room

met jalapeño, rode kool en verse kruiden
Frisse krieltjessalade met tonijn en witte kaas

Frisse krieltjessalade met tonijn en witte kaas

met kappertjes, sperziebonen en verse dille
Kipfilethaasje in zoete sojasaus met pikante honingpinda's

Kipfilethaasje in zoete sojasaus met pikante honingpinda's

met knoflookrijst, paksoi en wortel
Worstenbroodjes op z'n Vlaams

Worstenbroodjes op z'n Vlaams

met zelfgemaakte appelmoes en rauwkost
Romige zoete-aardappeldahl met naan

Romige zoete-aardappeldahl met naan

met pompoenpittensalsa, limoen en spinazie
Stir-fry met tempeh en pikante ketjapsaus

Stir-fry met tempeh en pikante ketjapsaus

met patatjes en groenten
Kippendijreepjes in gele currysaus

Kippendijreepjes in gele currysaus

met bloemkoolrijst en paprika
Plantaardige schnitzel met knoflook-gemberrijst

Plantaardige schnitzel met knoflook-gemberrijst

met zoetzure rauwkost, zoete Aziatische saus en gomasio