topBanner
Fajitas met rundergehakt, avocado en tomatensalsa

Fajitas met rundergehakt, avocado en tomatensalsa

met gepekelde rode ui en smokey tomatenketchup

Lees meer

Een topper in je box: smokey ketchup van The Ketchup Project. Een (h)eerlijk product met een mooi verhaal en een bijzondere smaak.

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen:Glutenbevattende granenSulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Avocado

5 gram

Verse koriander

1 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Witte kaas

220 gram

Rundergehakt met Mexicaanse kruiden

4 stuk(s)

Witte tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

2 el

Rodewijnazijn

(BevatSulfiet)

60 gram

Smokey tomatenketchup

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3984 kJ
Energie (kcal)952 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels9 g
Eiwitten48 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Pers de helft van de limoen uit en snijd de overige helft in parten. Meng de helft van van de rode ui in een kom met het limoensap, 1 el rodewijnazijn per persoon en een snuf zout. Bewaar apart en schep af en toe om.

2

Snijd de paprika in dunne repen. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de koriander grof. Snijd de tomaat in kleine blokjes.

3

Verkruimel de witte kaas. Meng de tomaat in een kom met de witte kaas en koriander. Breng op smaak met peper en bewaar apart tot gebruik.

4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de overige rode ui en de helft van de paprika toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak het los in 3 - 5 minuten.

5

Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.

6

Zet de avocado, overige paprika en het rundergehakt allemaal in aparte schaaltjes op tafel. Zet ook de tomatensalsa en de gepekelde rode ui op tafel. Verdeel de tortilla's over de borden en laat ieder zijn eigen tortilla vullen. Serveer met de partjes limoen en de gerookte tomatenketchup.