Skip to main content
Duitse biefstuk met zelfgemaakte pickles
Duitse biefstuk met zelfgemaakte pickles

Duitse biefstuk met zelfgemaakte pickles

met bloemkool en gebakken aardappelen

-

Allergenen:
Zwaveldioxide en sulfiet
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

250 gram

Bloemkool

25 gram

Augurken

40 gram

Zilveruitjes

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

1 tl

Gemalen kurkuma

1 stuk(s)

Rundertartaar

25 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1.5 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

200 ml

Kippenbouillon

1 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3042 kJ
Energie (kcal)727 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd18.7 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers10.9 g
Vezels10 g
Eiwitten34 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Steelpan
Koekenpan
Ovenschaal

Instructies

Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 - 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Bloemkool bereiden
2

Bereid 200 ml bouillon per persoon voor de pickles. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng in een pan met deksel een klein laagje water met een snuf zout aan de kook voor de bloemkool. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes. Kook de helft van de bloemkool in 6 - 8 minuten gaar en houd de andere helft apart. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Saus maken
3

Snijd de augurk in kleine stukjes. Verhit 1 el roomboter per persoon in een steelpan op gemiddeld vuur. Voeg 1 el bloem per persoon toe en kook droog. Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon en roer de saus glad. Voeg de overige bloemkool, de zilveruitjes, de augurk en de kurkuma toe. Roer goed en houd op laag vuur warm.

Duitse biefstuk bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk 2 – 4 minuten per kant. Voeg wanneer je de Duitse biefstuk omdraait de gekookte bloemkool toe en bak nog 2 - 4 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Pickles afwerken
5

Roer vlak voor serveren de crème fraiche door de pickles.

Serveren
6

Serveer de Duitse biefstuk met de aardappelen, de zelfgemaakte pickles en de gebakken bloemkool.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Victoriabaarsfilet met kruidige kokos-groentensaus

Victoriabaarsfilet met kruidige kokos-groentensaus

met prei, bloemkool en rijst
Vegetarische kip tikka masala

Vegetarische kip tikka masala

met rijst, paprika en yoghurt
Coq au vin met zilveruitjes en champignons

Coq au vin met zilveruitjes en champignons

met rode wijn, aardappelpuree en een gemengde salade
Vegetarische tofu tikka masala

Vegetarische tofu tikka masala

met bloemkool en kurkuma-rijst
Paneer met currykruiden

Paneer met currykruiden

met knoflookrijst, spinazie en kurkuma
Bloemkoolpuree met gehaktballen in tomatensaus

Bloemkoolpuree met gehaktballen in tomatensaus

met verse peterselie
Satéburger met aardappelblokjes

Satéburger met aardappelblokjes

met snelle atjar van komkommer en wortel
Gebraden kippendij met noedels en ketjapjus

Gebraden kippendij met noedels en ketjapjus

met Oosterse groenten en zoetzure komkommer
Kruidige kikkererwtenstoof met spinazie en witte kaas

Kruidige kikkererwtenstoof met spinazie en witte kaas

met pitabrood en yoghurt
Gegratineerde koolvis in bloemkoolsaus

Gegratineerde koolvis in bloemkoolsaus

met prei-aardappelpuree en tomatensalade
Veggie + Protein - Bulgursalade met biefstukpuntjes als extra

Veggie + Protein - Bulgursalade met biefstukpuntjes als extra

met gegrilde groenten, feta, rozijnen en pompoenpitten
Zeebaarsfilet met peterseliesaus en hazelnootboter

Zeebaarsfilet met peterseliesaus en hazelnootboter

met gele-wortelpuree en kurkuma
Wortel-pastinaaksoep met bierborstelbroodje

Wortel-pastinaaksoep met bierborstelbroodje

met crème fraîche, verse koriander en amandelen
Tajine van kip, rode puntpaprika en aubergine

Tajine van kip, rode puntpaprika en aubergine

met peterselie-aardappelen, olijven en citroen
Geroosterde bloemkool in groene currysaus

Geroosterde bloemkool in groene currysaus

met bruine rijst, paksoi en Thais basilicum
Balinese rijsttafel met rendang en kipsaté

Balinese rijsttafel met rendang en kipsaté

met gele rijst en sperziebonen
Indonesische zoete curry met kippendij en limoen

Indonesische zoete curry met kippendij en limoen

met wortel en witte kool
Geroosterde bloemkool en zoete aardappel met bulgur

Geroosterde bloemkool en zoete aardappel met bulgur

met hummusdresisng en granaatappelpitjes
Bloemkoolsteak met pittige chimichurri

Bloemkoolsteak met pittige chimichurri

met freekehsalade en hummus
Heerlijke doradefilet met frisse bosui-yoghurtsaus

Heerlijke doradefilet met frisse bosui-yoghurtsaus

Accompagné de carottes et pommes de terre

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tex Mex-bowl met heekfilet en guacamole

Tex Mex-bowl met heekfilet en guacamole

met rijst, frisse maissalsa en BBQ-rub
Traybake met kipdrumsticks

Traybake met kipdrumsticks

met Surinaamse kruiden en ingelegde ui
Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

met noedelsalade en sesamzaadjes
Orzo met knoflookgarnalen en verse kruiden

Orzo met knoflookgarnalen en verse kruiden

met citroen, amandelschaafsel en courgette
Zelfgemaakte worstenbroodjes met patatjes

Zelfgemaakte worstenbroodjes met patatjes

met knapperige appel-komkommersalade
Cheesy taco's met chili sin carne en guacamole

Cheesy taco's met chili sin carne en guacamole

met taco's, zure room en salsa
Tortelloni in tomatensaus met Parmigiano Reggiano

Tortelloni in tomatensaus met Parmigiano Reggiano

met vers basilicum en kleine rucolasalade
Gelecurrynoedels met champignons en peultjes

Gelecurrynoedels met champignons en peultjes

met kokosmelk, limoen en paprika
Orzobowl met kip, limoen-yoghurtsaus en verse munt

Orzobowl met kip, limoen-yoghurtsaus en verse munt

met kerstomaten en komkommersalade
Sweet & smokey cottage pie met rundvlees en cheddar

Sweet & smokey cottage pie met rundvlees en cheddar

met verborgen groenten voor kinderen: tomaat en zoete aardappel
Flatbreadpizza's met smokey garnalen

Flatbreadpizza's met smokey garnalen

met witte kaas, rucolasalade en groene puntpaprika
Andijviestoemp met Grana Padano en rode pesto

Andijviestoemp met Grana Padano en rode pesto

met kerstomatensaus en balsamicocrème
Entrecote met kruidenhollandaise en frietjes

Entrecote met kruidenhollandaise en frietjes

met frisse salade van botersla en radijs
Hartige tarte tatin met chioggiabiet

Hartige tarte tatin met chioggiabiet

met witte kaas, verse kruiden en frisse rucolasalade
Kip met zoete-aardappelpuree en mais-salsa

Kip met zoete-aardappelpuree en mais-salsa

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla

Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla

op een streetfoodbroodje met aardappelwedges en verse kruiden
Keto-vriendelijke varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

Keto-vriendelijke varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

met cheesy romige spinazie en citroenmayonaise
Steak met aardappelsalade met dilledressing

Steak met aardappelsalade met dilledressing

met gebakken ui, radijs en sperziebonen
Fiocchi tricolore met burrata en basilicumcrème

Fiocchi tricolore met burrata en basilicumcrème

in champignon-tomatensaus met Siciliaanse kruiden
Bulgurbowl met chioggiabiet, avocado en witte kaas

Bulgurbowl met chioggiabiet, avocado en witte kaas

met pistachenoten, appelsiendressing en koriander