Duitse biefstuk met gekaramelliseerd witlof
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Duitse biefstuk met gekaramelliseerd witlof

Duitse biefstuk met gekaramelliseerd witlof

met aardappelschijfjes en een frisse salade

Het vlees van de Duitse biefstuk is van superieure kwaliteit en kun je heel goed kort bakken voor een rosé burger, of zelfs rauw eten als tartaar.

Labels:
Familie
Eet mij eerst
Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

240 gram

Aardappelen

2 stuk(s)

Witloof

10 gram

Zonnebloem-pompoenpittenmix

30 gram

Mesclun

1 stuk(s)

Duitse steak haché

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

¼ tl

Mosterd

¼ tl

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

½ el

Honing

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)892 kcal
Energie (kJ)3730 kJ
Vetten53 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers13 g
Vezels11.5 g
Eiwitten35 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Hapjespan of grote koekenpan
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Koken en snijden
1

Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen en verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig, snijd in plakken van 1/2 cm en kook 5 minuten in de pan met deksel. Snijd ondertussen het witlof in de lengte in parten. Laat de harde kern zitten zodat de bladeren niet loslaten.

Aardappelen bakken
2

Giet de aardappelen af, dep droog met keukenpapier en verspreid over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de aardappelen met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelen 20 minuten in de oven.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zitten vol vezels, zijn rijk aan vitaminen (B6, B11, C) en bevatten het mineraal kalium. Kalium is belangrijk voor een gezonde bloeddruk en zorgt voor een goede werking van de zenuwen en spieren.

Witlof bakken
3

Verhit ondertussen de helft van de roomboter in een hapjespan of grote koekenpan met deksel en bak het witlof 1 minuut rondom op hoog vuur. Zet het vuur lager, bestrooi het witlof met peper en zout en bak, afgedekt, 10 – 15 minuten.

Salade maken
4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloem-pompoenpittenmix tot ze beginnen te poppen. Haal uit de pan. Meng in een saladekom de mosterd en wittewijnazijn met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng de mesclun door de dressing.

Duitse biefstuk bakken
5

Verhit, als de aardappelen en het witlof bijna klaar zijn, de overige roomboter in dezelfde koekenpan en bak de Duitse biefstuk ongeveer 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout en laat 1 minuut rusten. Zet het vuur van het witlof hoog, voeg de honing toe en karamelliseer het witlof 2 minuten (zie TIP). Schep tussendoor voorzichtig om.

Tip: Maak je dit recept voor kinderen? Proef het witlof voordat je het serveert en voeg extra honing toe als het te bitter is.

Serveren
6

Verdeel het witlof, de aardappelen en Duitse biefstuk over de borden en serveer met de salade en de mayonaise. Garneer de salade met de zonnebloem-pompoenpittenmix.

Tip: Wist je dat dit gerecht ongeveer 250 g groente per persoon bevat?