HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconDuitse Biefstuk Met Gekaramelliseerd Witlof
topBanner
Duitse biefstuk met gekaramelliseerd witlof

Duitse biefstuk met gekaramelliseerd witlof

met aardappelschijfjes en frisse salade

Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen:EiMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

3 stuk(s)

Witlof

15 gram

Zonnebloem-pompoenpittenmix

(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)

60 gram

Mesclun

2 stuk(s)

Duitse biefstuk

(Kan bevattenMelk, Soja, Ei, Gluten, Selderij, Mosterd)

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Honing

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ tl

Mosterd

½ tl

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3734 kJ
Energie (kcal)893 kcal
Vetten53.0 g
waarvan verzadigd14.5 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels9 g
Eiwitten36 g
Zout1.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Bakplaat
Bakpapier
Keukenpapier
Hapjespan
Saladekom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen en verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig, snijd in plakken van 1/2 cm en kook 5 minuten in de pan met deksel. Snijd ondertussen het witlof in de lengte in parten. Laat de harde kern zitten zodat de bladeren niet loslaten.

2

Giet de aardappelen af, dep droog met keukenpapier en verspreid over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de aardappelen met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelen 20 minuten in de oven.

3

Verhit ondertussen de helft van de roomboter in een hapjespan of grote koekenpan met deksel en bak het witlof 1 minuut rondom op hoog vuur. Zet het vuur lager, bestrooi het witlof met peper en zout en bak, afgedekt, 10 – 15 minuten.

4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloem-pompoenpittenmix tot ze beginnen te poppen. Haal uit de pan. Meng in een saladekom de mosterd en wittewijnazijn met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng de mesclun door de dressing.

5

Verhit, als de aardappelen en het witlof bijna klaar zijn, de overige roomboter in dezelfde koekenpan en bak de Duitse biefstuk ongeveer 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout en laat 1 minuut rusten. Zet het vuur van het witlof hoog, voeg de honing toe en karamelliseer het witlof 2 minuten (zie TIP). Schep tussendoor voorzichtig om.

6

Verdeel het witlof, de aardappelen en Duitse biefstuk over de borden en serveer met de salade en de mayonaise. Garneer de salade met de zonnebloem-pompoenpittenmix.