Skip to main content
Kippendijreepjes met bospaddenstoelenpesto
Kippendijreepjes met bospaddenstoelenpesto

Kippendijreepjes met bospaddenstoelenpesto

Met aardappelen, rode paprika en spinazie

Onze slager heeft de kippendijreepjes alvast voorgekruid met smaakmakers als oregano, peterselie en paprika, zo kun jij het marineren vandaag overslaan. Deze kruiden komen goed tot hun recht in combinatie met de zachte, zoete smaak van de paprika en de aardappelen. De bospaddenstoelenpesto zorgt voor een hartige noot.

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Drieling aardappelen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode paprika

50 gram

Spinazie

100 gram

Kippendijreepjes

40 gram

Bospaddenstoelenpesto

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2992 kJ
Energie (kcal)715 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels7 g
Eiwitten29 g
Zout0.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Hapjespan
Saladekom
Bord

Instructies

Voorbereiden
1

Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen. Halveer de aardappelen en snijd eventuele grote aardappelen in kwarten. Kook de aardappelen 12 – 15 minuten in de pan met deksel.

Paprika en ui snijden
2

Snipper ondertussen de ui en snijd de rode paprika in blokjes.

Spinazie scheuren
3

Scheur de spinazie klein.

Bakken
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de ui, paprika en gekruide kippendijreepjes 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de helft van de spinazie toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

Salade mengen
5

Meng de aardappelen, kippendijreepjes met groenten en overige spinazie in een saladekom.

Op smaak brengen
6

Voeg de bospaddenstoelenpesto toe en breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel het gerecht over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Schelvis met zelfgemaakte kruidenroomkaas

Schelvis met zelfgemaakte kruidenroomkaas

Met geroerbakte komkommer, aardappels en cherrytomaten
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Gebakken zalmfilet met dillemayonaise

Gebakken zalmfilet met dillemayonaise

Met aardappeltjes, rode paprika en courgette
Gigli met kippendijfilet

Gigli met kippendijfilet

Met sperziebonen en groene pesto
Pittige spaghetti met spinazie, kippendijfilet en tomatensalade

Pittige spaghetti met spinazie, kippendijfilet en tomatensalade

Le salé du fromage vient sublimer l’ensemble
Rigatoni met kippendijreepjes, sperziebonen en pesto Genovese

Rigatoni met kippendijreepjes, sperziebonen en pesto Genovese

Avec du pesto alla genovese
Ovenkrieltjes met kip en groene pesto

Ovenkrieltjes met kip en groene pesto

Met sperziebonen
Rigatoni met kippendijstukjes en pesto

Rigatoni met kippendijstukjes en pesto

Met sperziebonen
Kippendij in romige cheddar-biersaus

Kippendij in romige cheddar-biersaus

Met geroosterde aardappeltjes en broccoli
Kippendijstukjes met bospaddenstoelenpesto

Kippendijstukjes met bospaddenstoelenpesto

Met krieltjes, rode paprika en spinazie
Gnocchi met kip in romige saus

Gnocchi met kip in romige saus

Met venkel en basilicum
Pad thai met kippendij en roerei

Pad thai met kippendij en roerei

Met noedels, koriander en pinda's
Pita's met kruidige kip en salade

Pita's met kruidige kip en salade

Met geroosterde kikkererwten, komkommer en yoghurt-tahinsaus
Gevulde paprika met nasi en kippendij

Gevulde paprika met nasi en kippendij

Met een gebakken ei
Turkse soep met ras el hanout-kip, parelcouscous, pompoen, courgette en rozemarijn

Turkse soep met ras el hanout-kip, parelcouscous, pompoen, courgette en rozemarijn

Avec du couscous perlé, de la courge, de la courgette et du romarin
Gevulde paprika met parelcouscous, kip en groenten

Gevulde paprika met parelcouscous, kip en groenten

De kippendijfilet is gekruid met ras el hanout
Volkoren pitabroodjes met kipfiletreepjes, yoghurt en salade

Volkoren pitabroodjes met kipfiletreepjes, yoghurt en salade

Bami met oosters gekruide kippendij

Bami met oosters gekruide kippendij

Met roerbakgroenten en rode peper
Fusilli met kippendij en geitenkaas met hazelnoten en knoflook

Fusilli met kippendij en geitenkaas met hazelnoten en knoflook

Avec des noisettes et de l'ail
Noedels met kip, rodekool en mangochutney

Noedels met kip, rodekool en mangochutney

Haal Azië in huis met de kruidige en zoete Oosterse smaken van dit recept

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes