Skip to main content
Bulgur met ras el hanout en gebakken groenten
Bulgur met ras el hanout en gebakken groenten

Bulgur met ras el hanout en gebakken groenten

met yoghurt-kruidendressing en feta

4.0
(224)

Ras el hanout is een klassiek Marokkaans kruidenmengsel. De naam betekent letterlijk 'hoofd van de winkel' - een mix van de beste kruiden van de marktkoopman!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Champignons

⅓ zakje(s)

Ras el hanout

75 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja)

25 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

½ stuk(s)

Aubergine

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2077 kJ
Energie (kcal)496 kcal
Vetten15.8 g
waarvan verzadigd6.7 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels16.2 g
Eiwitten20.3 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Rasp
Kleine kom
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pot met deksel. Voeg de bulgur toe en kook de bulgur, afgedekt, 10 - 15 minuten. Voeg eventueel extra water toe als het te snel droog kookt.
  • Voeg 1 tl ras el hanout per persoon toe aan de bulgur en roer los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm.
  • Halveer de champignons en snijd grote champignons eventueel in kwarten.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of sauteerpan op hoog vuur. Voeg de champignons en aubergine toe en bak in 4 - 5 minuten goudbruin.
  • Snipper ondertussen de ui.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers het sap van 1/4 citroen per persoon uit boven een kleine kom.
  • Verlaag het vuur naar middelhoog, voeg de ui toe en bak 4 - 5 minuten mee.
  • Blus af met het citroensap en breng op smaak met peper en zout.
Yoghurtsaus maken
3
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Meng in een kleine kom de yoghurt met de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: De bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.

Serveren
4
  • Verdeel de bulgur over diepe borden en leg de groenten erop. 
  • Besprenkel met de yoghurtsaus. 
  • Verkruimel de feta over de borden.
  • Garneer met de overige verse kruiden en de citroenrasp.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders