Bulgur met ras el hanout en gebakken groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgur met ras el hanout en gebakken groenten

Bulgur met ras el hanout en gebakken groenten

met yoghurt-kruidendressing en witte kaas

Ras el hanout is een klassiek Marokkaans kruidenmengsel. De naam betekent letterlijk 'hoofd van de winkel' - een mix van de beste kruiden van de marktkoopman!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Champignons

⅓ zakje(s)

Ras el hanout

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Courgette

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2526 kJ
Energie (kcal)604 kcal
Vetten21.7 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten69.1 g
waarvan suikers16.5 g
Vezels15.6 g
Eiwitten24.2 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Rasp
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pot met deksel. Voeg de bulgur toe en kook de bulgur, afgedekt, 10 - 15 minuten. Voeg eventueel extra water toe als het te snel droog kookt.
  • Voeg de rozijnen en 1 tl ras el hanout per persoon toe aan de bulgur en roer los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de courgette in blokjes van 1 - 2 cm.
  • Halveer de champignons en snijd grote champignons eventueel in kwarten.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of sauteerpan op hoog vuur. Voeg de champignons en courgette toe en bak in 4 - 5 minuten goudbruin.
  • Snipper ondertussen de ui. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers het sap van 1/4 citroen per persoon uit boven een kleine kom.
  • Verlaag het vuur naar middelhoog, voeg de ui toe en bak 4 - 5 minuten mee. Blus af met het citroensap en breng op smaak met peper en zout.
Yoghurtsaus maken
3
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Meng in een kleine kom de yoghurt met de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de amandelen grof.

Weetje: De bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.

Serveren
4
  • Verdeel de bulgur over diepe borden en leg de groenten erop. 
  • Besprenkel met de yoghurtsaus. 
  • Verkruimel de witte kaas over de borden.
  • Garneer met de overige verse kruiden, de amandelen en de citroenrasp.