Bruine tortilla's met pittige bloemkool
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bruine tortilla's met pittige bloemkool

Bruine tortilla's met pittige bloemkool

met avocado, zoetzure rodekool en honingpinda's

In dit recept bereid je de bloemkool alsof het vlees is - gewenteld in pikante kruiden en niet te lang gebakken voor de perfecte crunch. De pinda's en avocado zorgen voor de nodige eiwitten!

Labels:
Caloriebewust
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Bloemkool

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

50 gram

Gesneden rode kool

2 stuk(s)

Bruine tortilla

⅓ stuk(s)

Avocado

15 gram

Pikante honingpinda's

40 gram

Labne

Zelf toevoegen

¾ tl

Suiker

1.5 el

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)595 kcal
Energie (kJ)2489 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers19 g
Vezels11.3 g
Eiwitten18 g
Zout1 g

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Kom
Aluminiumfolie

Instructies

Cuire les condiments
1

Préchauffez le four à 200 degrés. Coupez les bouquets de chou-fleur en toutes petites fleurettes et les tiges en morceaux. Faites chauffer 1/2 cs d’huile d’olive par personne dans la grande sauteuse. Ajoutez 1/3 du sachet d’épices mexicaines par personne et une pincée de sel, puis faites cuire le tout 2 minutes.

Tip: Doordat je weinig olie en droge kruiden gebruikt, kan de bloemkool sneller aanbranden. Gebruik daarom een pan met goede anti-aanbaklaag en roer regelmatig.

Étuver le chou-fleur
2

Ajoutez le chou rouge râpé et 3 cs d’eau par personne à la sauteuse, puis laissez mijoter 12 à 16 minutes à couvert. Retirez le couvercle et poursuivez la cuisson 5 minutes. Salez et poivrez.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.

Préparer le chou rouge à l'aigre-douce
3

Dans le bol, mélangez, par personne, 1,5 cs de vinaigre de vin blanc et 3/4 cc de sucre ainsi qu’une pincée de sel. Ajoutez le chou rouge, mélangez et laissez bien mariner jusqu’au service.

Tip: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoger scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?

Réchauffer les tortillas
4

Enveloppez les tortillas dans une feuille d’aluminium et réchauffez-les 5 minutes au four.

Tip: Wist je dat deze maaltijd de helft van de ADH vezels bevat? Er zit namelijk 300 gram groente in elke portie!

Couper l’avocat
5

Coupez l’avocat en deux, séparez les deux moitiés et retirez le noyau. Taillez la chair en fines tranches et retirez-les de la peau à l’aide d’une cuillère. Concassez les cacahuètes caramélisées piquantes.

Servir
6

Garnissez les tortillas de chou rouge aigre-doux, de chou-fleur et d’avocat. Parsemez-les ensuite des cacahuètes et du lebné, puis roulez-les.

Tip: Heb je nog groenten over? Meng ze en schep ze naast de tortilla op het bord.