Double veggie - Mexicaanse viswraps met dubbele portie salade en tomaat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double veggie - Mexicaanse viswraps met dubbele portie salade en tomaat

Double veggie - Mexicaanse viswraps met dubbele portie salade en tomaat

met mangochutney en koriander

Deze viswraps zouden niet misstaan op een Mexicaanse fiesta! Serveer alles wat je voor de wraps nodig hebt in aparte schaaltjes, zo kan iedereen zelf een wrap maken. De mangochutney geeft de wraps een zoet-zure twist. Heb je nog wat over? De viswraps zijn ook koud erg lekker.

Labels:
Familie
Eet mij eerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd15 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Koolvishaasje

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

2 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse koriander

½ stuk(s)

Limoen

200 gram

Witte kool en wortel

3 stuk(s)

Witte tortilla

40 gram

Mangochutney

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)168 kcal
Energie (kJ)701 kJ
Vetten7 g
waarvan verzadigd0.9 g
Koolhydraten17.1 g
waarvan suikers12.6 g
Vezels9.3 g
Eiwitten4.5 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Keukenpapier
Kom
Aluminiumfolie

Instructies

Vis bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Dep het koolvishaasje droog met keukenpapier. Besprenkel vervolgens met de olijfolie, wrijf in met de Mexicaanse kruiden en breng op smaak met zout. Bak het koolvishaasje 8 – 12 minuten op een bakplaat met bakpapier in de oven.

Snijden
2

Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes en snijd de koriander grof.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Kool-wortelsalade maken
3

Pers de limoen. Meng in een kom de witte kool en wortel met de mayonaise en 2 tl limoensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Tortilla's verwarmen
4

Verpak de tortilla's samen in aluminiumfolie en verwarm 2 – 3 minuten in de oven.

Koolvis scheuren
5

Trek de gebakken koolvis met twee vorken uit elkaar, zodat je kleine stukjes overhoudt.

Serveren
6

Serveer de kool-wortelsalade, koolvis, tomatenblokjes, mangochutney en koriander allemaal in losse bakjes, zodat iedereen aan tafel zelf zijn eigen viswrap kan maken.