Wist je dat het Engelse woord coleslaw een verbastering is van het Nederlandse koolsla?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevattenSelderij)2 stuk(s)
Portobello
200 gram
Rodekool en wortel
(Kan bevattenSelderij)2 stuk(s)
Biologisch wit broodje met roggedesem
(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Sesamzaad)4 stuk(s)
Ei
(BevatEi)50 gram
Danablu
(BevatMelk (inclusief lactose))2 el
Extra vierge olijfolie
1 el
Wittewijnazijn
½ tl
Mosterd
½ tl
Honing
2 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn en hak de verse bladpeterselie grof. Snijd de portobello in plakken. Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, mosterd, honing, peper en zout tot een dressing.
Voeg de rodekool en wortel toe aan de saladekom. Meng goed en bewaar apart. Bak het broodje 8 minuten in de oven. Kluts de eieren met een vork in een kom en meng er de bladpeterselie, peper en zout door.
Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur. Voeg het eimengsel toe en bak in 6 - 7 minuten 1 omelet per 2 personen. Verhit in een andere koekenpan de overige roomboter op hoog vuur. Bak de portobello met de knoflook in 4 minuten gaar en bruin. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de danablu boven de omelet.
Snijd het broodje open. Beleg elk broodje met een deel van de omelet. Leg de plakken portobello en een klein deel van de coleslaw op de omelet. Serveer de broodjes met de overige coleslaw.