Skip to main content
Bulgurbowl met tzatziki en krokante kikkererwten
Bulgurbowl met tzatziki en krokante kikkererwten

Bulgurbowl met tzatziki en krokante kikkererwten

met amandelschaafsel en tomaat-komkommersalade

Tzatziki is een verfrissende dip op basis van yoghurt uit Griekenland. De dip is geworteld in de mediterrane keuken en zou geïnspireerd zijn op oude Perzische en Indiase sauzen, waarna het uitgroeide tot een Grieks basisproduct.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Bron van vezels
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Noten
Amandelnoten
Ei
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ blik(ken)

Kikkererwten

75 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Soja)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Tomaat

1.5 tl

Gerookt paprikapoeder

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Paprika

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Noten, Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

25 gram

Tzatziki

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2889 kJ
Energie (kcal)690 kcal
Vetten29.4 g
waarvan verzadigd3.7 g
Koolhydraten71.9 g
waarvan suikers8.4 g
Vezels21.6 g
Eiwitten24.2 g
Zout0.8 g
Potassium122 mg
Calcium17.9 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Pan
Kom
Sieb
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor de bulgur. Kook de bulgur 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.
  • Voeg de Midden-Oosterse kruiden toe en breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng goed door.
  • Spoel de kikkererwten af ​​onder koud water in een vergiet, laat uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. 
  • Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en bak de kikkererwten 12 - 14 minuten. 
Kikkererwten afmaken
2
  • Voeg 2/3 van de zonnebloemolie en het gerookte paprikapoeder toe en bak nog 2 - 3 minuten. 
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de portobello in dunne schijfjes. 
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een tweede pan op middelhoog vuur en bak de portobello en de ui 5 minuten.
  • Roer de harissa en honing door de portobello en bak 1 minuut verder. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
3
  • Snijd de komkommer en tomaat in blokjes.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn met de extra vierge olijfolie. 
  • Voeg de tomaat en komkommer toe en meng met de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de sambal en de aangegeven hoeveelheid water voor saus.
Serveren
4
  • Verdeel de bulgur over diepe borden.
  • Verdeel de portobello, kikkererwten en tomaat-komkommersalade erover.
  • Garneer met de sambalmayonaise.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Boerenworst met pastinaak-wortelstoemp

Boerenworst met pastinaak-wortelstoemp

met uienchutney, tomaat en oude kaas
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Bulgur-linzensalade met feta

Bulgur-linzensalade met feta

met avocado en amandelschaafsel
Cheeseburger op pitabrood

Cheeseburger op pitabrood

met sla, tomaat en piccalilly-mayonaise
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Asian-style bolognese

Asian-style bolognese

met boerengehakt en udonnoedels
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

met spinazie-room, walnoten en witte kaas
Groentespiesjes met pestodressing

Groentespiesjes met pestodressing

met courgette, paprika en champignons
Aubergine uit de oven met witte kaas en granaatappelpitjes

Aubergine uit de oven met witte kaas en granaatappelpitjes

met parelcouscous, verse munt en yoghurt-tahinsaus
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Low-carb salade met kogelbiefstuk

Low-carb salade met kogelbiefstuk

met krokante kikkererwten en gegrilde courgette
Veggie + Protein - Parelcouscous met garnalen als extra

Veggie + Protein - Parelcouscous met garnalen als extra

met gepofte kikkererwten, feta en geroosterde groenten
Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

met sperziebonen en geschaafde amandelen
Kipshoarma

Kipshoarma

Met tabouleh van bulgur, tomaat, bladpeterselie en limoen
Bulgurbowl met zoete varkenshaas

Bulgurbowl met zoete varkenshaas

met geroosterde courgette, spinazie en witte kaas
Plaattaart met courgette, chorizo en witte kaas

Plaattaart met courgette, chorizo en witte kaas

met frisse salade van peer en komkommer
Crunchy taco's met rundergehakt

Crunchy taco's met rundergehakt

met gebakken bonen, tomaat-mais-salsa en witte kaas
Bulgurbowl met kipfiletblokjes, sinaasappeldressing en witte kaas

Bulgurbowl met kipfiletblokjes, sinaasappeldressing en witte kaas

met geroosterde wortel, spinazie en rozijnen
Mediterrane orzo met kipgehakt en aubergine

Mediterrane orzo met kipgehakt en aubergine

met witte kaas en paprika

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla