BBQ met een garnalen, hamburger, kipdrumstick en een worst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ met een garnalen, hamburger, kipdrumstick en een worst

BBQ met een garnalen, hamburger, kipdrumstick en een worst

met stokbrood met kruidenboter, maiskolf en pofaardappel

Profitez d’un délicieux barbecue complet, livré chez vous, en un seul clic. Avec 4 sortes de viandes et poissons, 4 accompagnements et des sauces pour 4 personnes, cet été vous allez vous régaler !

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gerst
Rogge
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Pofaardappel

50 gram

Kruidenroomkaas

2 stuk(s)

Maiskolf

75 gram

Boter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

2 stuk(s)

Mini-hamburgerbroodje

10 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

100 gram

Witte kool en wortel

2 stuk(s)

Kipdrumsticks en -vleugels in satémarinade

2 stuk(s)

Varkensboerenworst

2 stuk(s)

Hamburger van gemengd gehakt

15 gram

Geraspte belegen kaas

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

25 gram

Gesneden augurken

½ stuk(s)

Tomaat

45 gram

Smokey tomatenketchup

200 gram

Gepelde grote scampi's

1 zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

stuk(s)

Spies

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Wittewijnazijn

2 tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)2264 kcal
Energie (kJ)9474 kJ
Vetten138 g
waarvan verzadigd62 g
Koolhydraten150 g
waarvan suikers30 g
Vezels11.7 g
Eiwitten96 g
Zout7 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Pofaardappel maken
1
  • Was de aardappel en laat de schil zitten.
  • Scheur per persoon een vel aluminium van 30 bij 30 cm en leg er een pofaardappel op.
  • Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Vouw het folie dicht, pof de aardappelen in 35 - 40 minuten op de BBQ en keer regelmatig (zie Tip).
  • Vouw het folie open en snijd de bovenkant van de pofaardappel in. Doe er een eetlepel kruidenkaas op.

Tip: Tip 1: Je kunt met een vork in de aardappel prikken om te testen of hij gaar is. Gaat dit gemakkelijk? Dan is de gepofte aardappel klaar. Tip 2: Is de schil van de aardappel zwart geworden? Dat geeft niet! De schil verbrandt snel en hoef je niet op te eten.

Maiskolf met roomboter
2
  • Leg de maiskolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon (zie Tip).
  • Verdeel 1 el roomboter per persoon in klontjes over de maiskolf en breng op smaak met peper en zout.
  • Vouw het aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen.
  • Bak de maiskolven 15 - 20 minuten op de BBQ, keer regelmatig. Let op: maak voorzichtig open want er komt hete stoom uit!

Tip: Zitten er nog bladeren en draden rond de maiskolf? Haal deze er dan eerst af.

Stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter
3
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de demi-baguette en mini-hamburgerbollen 5 - 6 minuten in de oven.
  • Snijd de bieslook en bladpeterselie fijn. Meng in een kleine kom de verse kruiden met 150 g roomboter, peper en zout (zie Tip).
  • Snijd de demi-baguette in reepjes en serveer met de zelfgemaakte kruidenboter.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosterd, 1 el mayonaise en 1 tl wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de kool-peenmix.

Tip: Houd wat van de bladpeterselie apart om de maiskolf mee te garneren.

BBQ-en
4
  • Grill de kipdrumsticks rondom bruin en laat 15 - 20 minuten garen op de BBQ totdat het kippenvlees niet meer roze is.
  • Leg de worsten op de BBQ, bak 10 - 12 minuten en keer regelmatig om. Het vlees is gaar als de worst van binnen niet meer roze is.
  • Leg de hamburgers op de BBQ en bak 4 - 5 minuten per kant. Strooi net voordat ze klaar zijn de geraspte kaas erop zodat deze kan smelten. Serveer met de mini-hamburgerbollen, augurk, sla, tomaat en smokey ketchup.
  • Rijg de garnalen aan een spies, leg op de BBQ en bak 2 - 3 minuten per kant tot ze mooi roze zijn. Serveer met de zoet-pittige chilisaus en de overige mayonaise.