In de winter kun je eindeloos variëren met stamppot. De bataat in deze stamppot is lekker zoet en daardoor vaak een succes bij eters van alle leeftijden. Hij telt, in tegenstelling tot de gewone aardappel, ook nog eens mee als groente. Bij zo'n zoete groente passen sterke smaken. Met de nootachtige rucola en de pittige oude kaas zit dat wel goed!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
10 gram
Pecannoten
(Bevat Noten)
200 gram
Zoete aardappel
100 gram
Kruimige aardappelen
1 stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Tomaat
40 gram
Rucolamelange
25 gram
Oude-kaasblokjes
(Bevat Melk (inclusief lactose))
400 ml
Groentebouillon
½ el
Olijfolie
½ el
Mosterd
scheutje
Melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bataat en aardappelen. Hak de pecannoten grof. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Was of schil ondertussen de bataat en de aardappelen (agria) en snijd in grove stukken. Kook de bataat en de aardappelen, afgedekt, 12 – 15 minuten in de bouillon. Giet daarna af, bewaar een beetje van de bouillon en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de ui 6 – 8 minuten op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.
Stamp de bataat en aardappelen tot een grove puree met een aardappelstamper. Voeg de mosterd en een scheutje melk of bouillon toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de rode ui en de helft van de oude kaas door de stamppot. Verwarm eventueel nog even om de kaas te laten smelten. Meng er vervolgens de blokjes tomaat en de rucola & veldsla doorheen.
Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de overige oude kaas en de pecannoten.