Bataatstamppot met oude kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bataatstamppot met oude kaas

Bataatstamppot met oude kaas

Met veldsla, rucola en knapperige pecannoten

In de winter kun je eindeloos variëren met stamppot. De bataat in deze stamppot is lekker zoet en daardoor vaak een succes bij eters van alle leeftijden. Hij telt, in tegenstelling tot de gewone aardappel, ook nog eens mee als groente. Bij zo'n zoete groente passen sterke smaken. Met de nootachtige rucola en de pittige oude kaas zit dat wel goed!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Chef's Choice
Allergenen:
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

10 gram

Pecannoten

(Bevat Noten)

200 gram

Zoete aardappel

100 gram

Kruimige aardappelen

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Tomaat

40 gram

Rucolamelange

25 gram

Oude-kaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

Mosterd

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2724 kJ
Energie (kcal)651 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers22 g
Vezels12 g
Eiwitten20 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Koekenpan
Pan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bataat en aardappelen. Hak de pecannoten grof. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Aardappel en bataat koken
2

Was of schil ondertussen de bataat en de aardappelen (agria) en snijd in grove stukken. Kook de bataat en de aardappelen, afgedekt, 12 – 15 minuten in de bouillon. Giet daarna af, bewaar een beetje van de bouillon en laat zonder deksel uitstomen.

Rode ui bakken
3

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de ui 6 – 8 minuten op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.

Puree maken
4

Stamp de bataat en aardappelen tot een grove puree met een aardappelstamper. Voeg de mosterd en een scheutje melk of bouillon toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Meng de rode ui en de helft van de oude kaas door de stamppot. Verwarm eventueel nog even om de kaas te laten smelten. Meng er vervolgens de blokjes tomaat en de rucola & veldsla doorheen.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de overige oude kaas en de pecannoten.