HelloFresh
topBanner
Auberginerolletjes met halloumi en basilicumcrème

Auberginerolletjes met halloumi en basilicumcrème

met gebakken aardappelen en salade

Lees meer

In het Engels heet aubergine eggplant. Vroeger was de witte, ronde variant van de aubergine (ongeveer een ganzenei) namelijk veel gebruikelijker dan de paarse.

Labels:Veggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Aubergine

500 g

Vastkokende aardappelen

200 g

Halloumi

(BevatMelk (inclusief lactose))

15 ml

Basilicumcrème

125 g

Rode cherrytomaten

60 g

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

(BevatSellerie, Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Honing

2 tl

Mosterd

1 el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3847 kJ
Energie (kcal)920 kcal
Vetten61.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels8 g
Eiwitten31 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grillpan of koekenpan
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte in 4 - 5 dunne plakken per persoon. Smeer de plakken aubergine in met 1 el olijfolie per persoon. Verhit een grill- of koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergineplakken aan beide kanten 2 - 3 minuten, of tot ze zacht en goudbruin zijn.

2

Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

3

Halveer de halloumi in de lengte en snijd vervolgens in evenveel staafjes als dat er aubergineplakken zijn. Rol elk staafje samen met 1/4 tl basilicumcrème in een plak aubergine. Leg de auberginerolletjes op een bakplaat met bakpapier en bak 12 - 14 minuten in de oven. Zorg dat er nog plaats is voor de ovenschaal.

4

Meng de cherrytomaten in een ovenschaal met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Zet de ovenschaal in de oven en bak 12 minuten mee met de auberginerollen.

5

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, 1 tl mosterd, peper en zout. Meng de salademix met de dressing.

6

Verdeel de aardappelen en de auberginerolletjes over de borden. Serveer de salade en de gebakken cherrytomaten erbij.