Aubergine uit de oven met casarecce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aubergine uit de oven met casarecce

Aubergine uit de oven met casarecce

met tomaat, oude kaas en salade

Casarecce betekent huisgemaakt in het Italiaans. De specifieke vorm wordt bereikt door de pasta rond een klein stokje te rollen en is perfect om saus vast te houden.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Tomaat

3 stuk(s)

Knoflookteen

¼ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

50 gram

Geraspte oude Goudse kaas

90 gram

Casarecce

40 gram

Slamix van veldsla, rucola en krulandijvie

2.5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Suiker

½ tl

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)759 kcal
Energie (kJ)3177 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers20 g
Vezels6.1 g
Eiwitten26 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Ovenschaal
Saladekom
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ½ cm. Snijd de tomaat ook in plakken van ½ cm. Pers de knoflook of snijd fijn. 

Aubergine bakken
2

Besprenkel de aubergine met de helft van de olijfolie. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine 4 – 5 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout (zie Tip).

Tip: Heb je een grillpan? Dan kun je de aubergineplakken ook grillen in plaats van bakken. Zo krijg je mooie streepjes op de aubergine.

Saus maken
3

Meng ondertussen in een kom de tomatenblokjes met basilicum en de knoflook met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker. Breng op smaak met peper en zout.

In de oven
4

Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek de saus met plakken aubergine. Verdeel hier vervolgens een laag tomaat over. Herhaal tot alle ingrediënten gebruikt zijn en eindig met een laag saus. Bestrooi met de geraspte oude kaas en bak de aubergineschotel 20 - 25 minuten in de oven.

Salade maken
5

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de casarecce, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en meng met extra vierge olijfolie naar smaak. Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en de witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en voeg de slamix toe. Snijd de verse basilicumblaadjes in fijne reepjes.

Serveren
6

Verdeel de casarecce over de borden en schep de aubergine uit de oven erop. Garneer met het vers basilicum en serveer met de salade.

Tip: Wist je dat groenteconserven ongeveer evenveel voedingsstoffen bevatten als verse groente? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 350 gram groente per persoon.