Skip to main content
Aspergebox met gerookte zalm | 3-gangenmenu
Aspergebox met gerookte zalm | 3-gangenmenu

Aspergebox met gerookte zalm | 3-gangenmenu

4 porties | Aspergesoep, asperges met zalm en cheesecake-dessert

4.6
(6)

Het is aspergetijd! Haal het witte goud in huis met onze nieuwe Aspergebox en zet eenvoudig een driegangendiner voor vier personen op tafel.

In slechts een uurtje bereid je een witte aspergesoep, asperges op klassieke wijze met zalm en cheesecake met verse aardbeien. Kook met de beste verse ingrediënten uit het seizoen en proef de lente op je bord.

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Tarwe
Soja
Vis
Rogge

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Oventijd1 uur
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

500 gram

Aardappelen

1500 gram

Witte asperges

200 ml

Room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Sjalot

10 gram

Verse dragon en bieslook

8 ml

Olijfolie met citroen

1200 gram

Krieltjes

400 gram

Hollandaisesaus

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Eieren)

4 stuk(s)

Ei

(Bevat: Eieren)

20 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

6 plak(ken)

Ontbijtspek

1 snufje

Nootmuskaat

2 stuk(s)

Knoflookteen

4 stuk(s)

Citroen cheesecake

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Eieren, Tarwe, Soja Kan bevatten: Noten, Pinda's)

280 gram

Koudgerookte zalm

(Bevat: Vis)

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat: Tarwe, Rogge Kan bevatten: Noten, Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] boter

1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)14306 kJ
Energie (kcal)3419 kcal
Vetten210 g
waarvan verzadigd70.2 g
Koolhydraten278.2 g
waarvan suikers73 g
Vezels48.8 g
Eiwitten94.6 g
Zout8.1 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Koekenpan
Schuimspaan
Staafmixer
Kom
Bakplaat met bakpapier
Dunschiller
Grote pan of aspergepan
Steelpan

Instructies

Soep | Voorbereiden
1
  • Schil de aardappelen en snijd in kwarten. Snijd de sjalot en knoflook grof.
  • Weeg 500 gram asperges af. Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kop naar beneden (zie Tip). De kop hoeft niet geschild te worden. Snijd de asperges in stukken van 4 cm. 
  • Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op laag vuur en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de aardappelen en asperges inclusief toppen toe. Bak al roerend 1 minuut.

Tip: Schil de asperges van het hoofdgerecht eventueel alvast mee, maar laat deze asperges heel.

Soep | Garnering
2
  • Kook 1 liter water en voeg toe aan de pan. Verkruimel het bouillonblokje erboven en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten.
  • Snijd het ontbijtspek in reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 3 - 4 minuten knapperig Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Snijd het broodje in blokjes van 1 cm. Verhit 1 el olijfolie in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de broodblokjes in 6 minuten tot knapperige croutons.
  • Snijd de bieslook en dragon fijn (zie Tip).

Tip: Wil je na het eten van de soep gelijk het hoofdgerecht serveren? Begin dan eerst met stap 4 en ga daarna pas verder met stap 3.

Soep | Serveren
3
  • Haal de soep van het vuur, schep de aspergetoppen uit de pan met een schuimspaan en bewaar apart.
  • Voeg de slagroom toe en pureer de soep met een staafmixer glad. 
  • Rasp 1 mespuntje nootmuskaat boven de soep. Breng de soep op smaak met peper en zout. Warm de soep opnieuw kort op.
  • Verdeel de soep over kommen of diepe borden. Leg de aspergetoppen in het midden en garneer met de spekjes, croutons en verse dragon en bieslook. Besprenkel met de olijfolie met citroen naar smaak.
Hoofdgerecht | Voorbereiden
4
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Was de krieltjes en snijd in kwarten. Meng in een kom de krieltjes met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
  • Snijd de onderste 2 cm van de overige asperges. Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kop naar beneden. De kop hoeft niet geschild te worden.
  • Breng 2 liter water aan de kook in een grote pan of aspergepan.
Hoofdgerecht | Koken en serveren
5
  • Kook de asperges 12 - 15 minuten. Kook de eieren de eerste 7 minuten met de asperges mee. Haal daarna uit de pot en laat ze schrikken onder koud water.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan. Pel de eieren en snijd doormidden.
  • Verdeel de asperges en de krieltjes over de borden. Leg de zalmsneetjes over de asperges.
  • Schenk de saus over de krieltjes en leg de eieren op de asperges. Garneer met de peterselie.
Dessert | Serveren
6
  • Serveer de cheesecakes als dessert. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders