Skip to main content
Andijviestamppot met Brandt&Levie-worst
Andijviestamppot met Brandt&Levie-worst

Andijviestamppot met Brandt&Levie-worst

Met kruidenkaas en cherrytomaatjes

Je geeft deze klassieke andijviestamppot een smaakvolle twist door de uien in balsamicoazijn te bakken, voor een lekkere zoete smaak. Bij de stamppot eet je peterselie-knoflookworst van Brandt & Levie. Deze worstmakers werken met varkensboeren die goed voor hun varkens zorgen en dat proef je!

Labels:
Chef's Choice
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Rode ui

60 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Varkensworst met peterselie en knoflook

150 gram

Gesneden andijvie

25 gram

Kruidenkaasblokjes

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

1 el

Zwarte balsamicoazijn

scheutje

Melk

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3234 kJ
Energie (kcal)773 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers9.3 g
Vezels10 g
Eiwitten33 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Hapjespan
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig, snijd in grote stukken en kook, afgedekt, in 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een beetje van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne ringen. Halveer de rode cherrytomaten.

Worst bakken
3

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en balsamicoazijn toe en roerbak 1 minuut. Draai vervolgens het vuur laag, dek de pan af en bak nog 10 minuten.

Andijvie bakken
4

Verhit ondertussen de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak het grootste deel van de andijvie 5 minuten op middelhoog vuur.

Stamppot maken
5

Stamp de aardappelen met de aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht toe om de puree smeuïg te maken. Roer de gebakken andijvie, de rauwe andijvie en de cherrytomaten door de stamppot en breng op smaak met mosterd, zout en peper.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden, en garneer met de gebakken rode ui en de kruidenkaasblokjes. Serveer met de varkensworst.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Oosters vispakketje met gestoomde groenten en kokosrijst

Oosters vispakketje met gestoomde groenten en kokosrijst

Heerlijk vol van smaak met romige prei en frisse cherrytomaten
Herfststoof van in bokbier gestoofde prei met worst van Brandt & Levie

Herfststoof van in bokbier gestoofde prei met worst van Brandt & Levie

De worst is op smaak gebracht met zoete paprika, gemberpoeder, tijm, nootmuskaat en foelie
Jack’s witte tonijn met farfalle in cherrytomatensaus

Jack’s witte tonijn met farfalle in cherrytomatensaus

Een smaakvolle tomatensaus met verse tijm en zwarte balsamicoazijn
In Libanees platbrood gerolde falafel met rodekool

In Libanees platbrood gerolde falafel met rodekool

Een Midden-Oosters gerecht met Hollandse rodekool
Wraps met warmgerookte makreel, tomaat en verse kruiden

Wraps met warmgerookte makreel, tomaat en verse kruiden

Met een kruidige roomsaus en kropsla
Wijnzuurkoolstamppot met kip-merguezworstjes en appel

Wijnzuurkoolstamppot met kip-merguezworstjes en appel

Met een herfstige twist door de kaneel
Oosterse andijviecurry met honingpinda’s

Oosterse andijviecurry met honingpinda’s

Een romig gerecht met kokosmelk
Gebakken kipfilet met broccolisalade en aardappelen

Gebakken kipfilet met broccolisalade en aardappelen

De aardappelen bak je in de oven
Varkenshaasgyros met platbrood en zelfgemaakte tzatziki

Varkenshaasgyros met platbrood en zelfgemaakte tzatziki

Een traditioneel Grieks gerecht met malse varkenshaas
Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel

Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel

De kippendij is gekonfijt in onder meer rozemarijn, tijm en knoflook
Parelcouscous met garnalen en courgette

Parelcouscous met garnalen en courgette

Met verse tijm, rode peper en citroen
Pasta pesto met venkel, cherrytomaten en grana padano

Pasta pesto met venkel, cherrytomaten en grana padano

Een Italiaans gerecht met Hollandse venkel
Worst van Brandt & Levie met koolsalade en een bruin broodje

Worst van Brandt & Levie met koolsalade en een bruin broodje

Een zoete salade met wortel, appel en rozijnen
Scholfilet met couscous, groenten en rozijnen-pittenmix

Scholfilet met couscous, groenten en rozijnen-pittenmix

De rode ui, bataat en paprika rooster je in de oven
Lauwwarme kipsalade

Lauwwarme kipsalade

Met appel en knolselderij
Indische rijst met varkensreepjes

Indische rijst met varkensreepjes

Met groenten en zoetzure ketjapsaus
Kip met coppa di parma en aardappelen

Kip met coppa di parma en aardappelen

Avec haricots verts et romarin
Gnocchi met kip in romige saus

Gnocchi met kip in romige saus

Met venkel en basilicum
Hutspot met worst van Brandt & Levie en frisse bieslook

Hutspot met worst van Brandt & Levie en frisse bieslook

Met smaakvolle jus
Kipgyros met gebakken aardappeltjes

Kipgyros met gebakken aardappeltjes

Met koolrabi en labne

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes