HelloFresh
topBanner
Zoet-pittige pompoen met kippendijreepjes

Zoet-pittige pompoen met kippendijreepjes

met parelcouscous en frisse yoghurtsaus

Herfstheld
Lees meer

Groente eten uit het seizoen is extra lekker én beter voor de planeet, daarom deze maand elke week op het menu: herfstheld pompoen!

Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

3 stuks

Sjalot

500 g

Hokkaido pompoen

170 g

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

100 g

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 zakje

Midden-Oosterse kruidenmix

2 stuks

Knoflookteen

10 g

Verse bladpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Kippendijreepjes met tuinkruiden

Zelf toevoegen

2 el

Honing

5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3992 kJ
Energie (kcal)954 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers29.0 g
Vezels9 g
Eiwitten35 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de sjalotten en snijd eventuele grote sjalotten in kwarten. Pers of snijd de knoflook. Snijd de pompoen met schil in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. In dit recept blijft de schil aan de pompoen. Als je het lekkerder vindt kun je deze ook verwijderen.

2

Leg de pompoenparten in een ruime ovenschaal. Voeg de sjalotten, knoflook, Midden-Oosterse kruidenmix, honing en 1 1/2 el olijfolie per persoon toe. Breng op smaak met ruim peper en zout en schep goed om zodat alle parten bedekt zijn met een laagje olie. Bak de pompoen 25 - 35 minuten in de oven. Schep af en toe om.

3

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

4

Snijd de bladpeterselie fijn en meng met de yoghurt.

5

Verhit, wanneer de pompoen bijna klaar is, de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kippendijreepjes 4 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Roer vlak voor serveren de parelcouscous door de ovenschaal.

6

Verdeel de parelcouscous met pompoen over de borden. Schep de kippendijreepjes erop en besprenkel met de yoghurt-peterseliesaus.