Wraps met Aziatisch gemarineerde biefstukpuntjes
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Wraps met Aziatisch gemarineerde biefstukpuntjes

Wraps met Aziatisch gemarineerde biefstukpuntjes

met frisse rauwkost en zoetzure komkommer

Tip voor malse biefstuk: haal het vlees een half uur voordat je begint met koken uit de koelkast en dep het droog met keukenpapier.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Knoflookteen

1.25 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

15 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

110 gram

Runderreepjes

½ stuk(s)

Komkommer

2.5 gram

Verse koriander

¼ stuk(s)

Limoen

2 stuk(s)

Witte tortilla

100 gram

Witte kool en wortel

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

¼ tl

Honing

½ el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

2 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

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Voedingswaarden

Energie (kcal)664 kcal
Energie (kJ)2780 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers15 g
Vezels5.4 g
Eiwitten38 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Rasp
Kom
Dunschiller of kaasschaaf
Aluminiumfolie
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Couper
1

Préchauffez le four à 180°C. Écrasez ou émincez l’ail. Épluchez le gingembre et hachez-le ou râpez-le. Épépinez et émincez le piment rouge.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Voeg dan de helft toe aan de marinade of serveer alle rode peper apart om mee te garneren.

Laisser mariner
2

Dans le bol, mélangez le piment rouge, l’ail, le gingembre, la sauce soja et l’huile d’olive. Coupez les émincés de bœuf en morceaux de 1 à 2 cm et mélangez-les à la marinade. Laissez-les mariner au moins 15 minutes.

Tip: 1. Hoe langer je het vlees marineert, hoe meer smaak het krijgt. Heb je 's ochtends tijd? Maak de marinade dan al, meng met de biefstuk en bewaar tot gebruik in de koelkast. 2. Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus.

Préparer le concombre à l'aigre douce
3

Pendant ce temps, taillez le concombre en fins rubans à l’éplucheur ou au rabot à fromage. Dans le bol, mélangez le vinaigre de vin blanc, le concombre et le sucre. Salez, puis réservez le concombre à l'aigre-douce. Remuez de temps à autre pour bien libérer les saveurs.

Tip: Wil je een twist geven aan het zoetzuur? Meng dan de helft van de groentemix door de zoetzure komkommer.

Réchauffer la tortilla
4

Pendant ce temps, ciselez grossièrement la coriandre et taillez le citron vert en quartiers. Enveloppez les tortillas dans de l’aluminium et passez-les 2 à 3 minutes au four.

Cuire la viande
5

Pendant ce temps, faites chauffer la poêle à feu moyen-vif. Attendez qu’elle soit bien chaude et faites-y cuire les émincés de bœuf avec la marinade 2 à 3 minutes. La viande peut encore être rosée à l’intérieur. Ajoutez le chou blanc et la carotte et poursuivez la cuisson 1 minute. Dans le saladier, mélangez le miel et l’huile d’olive vierge extra au mélange de salades puis salez et poivrez.

Tip: Wist je dat biefstuk naast ijzer veel kalium bevat? Kalium heeft een gunstig effect op je bloeddruk. Je vindt het ook in bananen, aardappelen, volkoren granen, broccoli, zalm en melk.

Servir
6

Garnissez les wraps de salade. Disposez les émincés de bœuf avec les légumes et un peu de concombre à l'aigre-douce par-dessus, puis pressez un peu de jus de citron vert sur le tout. Parsemez de coriandre. Accompagnez du reste de concombre à l'aigre-douce.