Wortel-tomatensoep met romige buffelmozzarella

Wortel-tomatensoep met romige buffelmozzarella

Met basilicum en rozijnen-walnotenbroodje

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.4 / 4van de 86 beoordelingen
Lees meer

Deze soep maak je met wortel en tomaat. Samen zorgen ze voor een zoete smaak en een mooie, diep oranje kleur. De buffelmozzarella maakt de soep romig en zacht en het basilicum zorgt voor een fris accent. Het knapperig gebakken rozijnen-notenbroodje maakt het gerecht af!

Labels:FamilyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Wortel

4 stuks

Tomaat

12 takje

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Bruin rozijnen-walnotenbroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Noten)

250 g

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

600 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3163 kJ
Energie (kcal)756 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd19.7 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers24.2 g
Vezels10 g
Eiwitten30 g
Zout4.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Cutting Board
Fruitmesje
Oven
Pan met deksel
Staafmixer
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Smaakmakers snijden
Smaakmakers snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Groenten snijden
Groenten snijden
2

Snijd de peen in dunne, halve plakken en de tomaat in parten. Scheur het basilicum klein.

Soep maken
Soep maken
3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de peen en de tomaat toe en roerbak 4 minuten. Voeg de bouillon toe en kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op middellaag vuur.

Bakken en scheuren
Bakken en scheuren
4

Bak ondertussen het rozijnen-notenbroodje 6 – 8 minuten in de oven. Laat de buffelmozzarella uitlekken en scheur in kleine stukjes.

Soep pureren
Soep pureren
5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het noten-rozijnenbrood open en beleg met de helft van de mozzarella.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige mozzarella en het basilicum. Serveer met het rozijnen-notenbrood.