topBanner
Wok met knoflookgarnalen en oosterse groentemix

Wok met knoflookgarnalen en oosterse groentemix

met noedels, verse gember en pinda's

Lees meer

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Labels:Lekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaVisSchaaldierenPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Knoflookteen

5 cm

Verse gember

½ stuks

Rode peper

½ stuks

Limoen

150 g

Gedroogde udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

400 g

Oosterse groentemix

1 zakje

Thaise wokpasta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

1 zakje

Vissaus

(BevatVis)

160 g

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

10 g

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

Zelf toevoegen

2 stuks

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2294 kJ
Energie (kcal)548 kcal
Vetten17.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels6 g
Eiwitten25 g
Cholesterol0 mg
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan
Wok of hapjespan
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de noedels. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember of schil en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd 1/4 rode peper per persoon fijn. Snijd de limoen in partjes.Voeg de gedroogde udonnoedels toe aan de pan en kook 4 - 8 minuten op laag vuur. Giet af en spoel af met koud water.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelmatig vuur.Voeg de gember, de rode peper en de helft van de knoflook toe en fruit 1 minuut. Voeg de groentemix toe en roerbak 5 minuten. Voeg per persoon: 1/2 zakje Thaise wokpasta en 1/2 zakje vissaus toe aan de groenten en bak 2 minuten mee. Voeg de udonnoedels toe, schep goed door en breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de rest van de knoflook en de garnalen toe en bak 3 - 4 minuten, of totdat ze gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.Voeg de garnalen en het bakvocht toe aan de wok of hapjespan en roer goed door.

4

Verdeel de udonnoedels met groenten en garnalen over de borden. Garneer met de pinda's en de limoenpartjes.