Skip to main content
Witvis met aardappeltjes en zonnebloempitten

Witvis met aardappeltjes en zonnebloempitten

3.6
(740)

Meehelptip: bestrooi de maaltijd met zonnebloempitten. Kun jij hier een hartje of een sterretje van maken?

Labels:
Eiwitrijk
Bron van vezels
Kindvriendelijk
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

175 gram

Sperziebonen

1.5 el

Labne

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

1

Heekfilet met huid

(Bevat: Vis)

35 gram

Rucolamelange

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

1 tl

Honing

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)674 kcal
Energie (kJ)2820 kJ
Vetten5 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten73 g
Vezels13 g
Eiwitten34 g

Benodigdheden

Oven
Bakpapier
Deksel
Pan
Kleine kom
Koekenpan
Kom
Bord

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bak de aardappelen in de oven
2

Was de aardappelen (melody) grondig en snijd in parten. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie en zout. Bak 30 - 35 minuten in de oven.

3

Breng 200 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en kook hierin de sperziebonen in 6 – 8 minuten beetgaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water. Bewaar apart.

Maak de dressing
4

Maak een yoghurtsaus van de Turkse yoghurt, extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, mosterd, peper en zout.

5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bak de heekfilet
6

Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de heekfilet 2 - 3 minuten aan elke kant. Bestrooi met peper en zout.

7

Meng in de saladekom de sperziebonen met de jonge bladsla. Verdeel de zonnebloempitten en de helft van de yoghurtsaus erover.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
8

Verdeel de salade over de borden. Serveer met de aardappelen, heekfilet en overige yoghurtsaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders