Skip to main content
Wentelteefjes van suikerbrood

Wentelteefjes van suikerbrood

Met romige bananensmoothe

5.0
(2)

Goedemorgen!

Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Lupine
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

300 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Friese suikerbol

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose), Gluten, Lupine, Noten)

2 stuk(s)

Banaan

200 ml

Volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Energie (kJ)2502 kJ
Energie (kcal)598 kcal
Vetten17 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers55.3 g
Vezels3 g
Eiwitten20 g
Zout1 g
Kom
Vork
Koekenpan
Bord
Staafmixer of blender

Instructies

1

Kluts het ei met een vork in een kom. Voeg 1/3 deel van de melk toe. Snijd de suikerbol horizontaal doormidden en wentel door het eimengsel.

2

Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de suikerbol 2 – 3 minuten aan elke kant.

3

Maak ondertussen de smoothie. Pel de banaan. Meng de banaan, volle yoghurt en overige melk in een blender of hoge kom en pureer met een staafmixer tot een gladde smoothie. Leg op elk bord een wentelteefje en serveer met de bananensmoothie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders