Orzosalade met falafel en feta-yoghurtsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzosalade met falafel en feta-yoghurtsaus

Orzosalade met falafel en feta-yoghurtsaus

met olijven, cherrytomaten en komkommer

.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Orzo

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

125 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 stuk(s)

Leccino olijven

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Gedroogde oregano

80 gram

Falafel

(Kan bevatten Soja, Gluten, Mosterd)

Zelf toevoegen

1.5 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3954 kJ
Energie (kcal)945 kcal
Vetten48 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers19.8 g
Vezels12 g
Eiwitten27 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Saladekom
Pan met deksel
Kom
Koekenpan

Instructies

.
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Voeg de orzo toe en kook 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.Halveer de rode cherrytomaten en snijd de komkommer in blokjes.Snipper de rode ui en zet apart.Hak de olijven fijn.Meng de cherrytomaten, komkommer en olijven in een saladekom.

.
2

Prak de feta in een kom met een vork.Voeg de yoghurt, de gedroogde oregano, peper, zout en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon toe en meng goed.Pers de knoflook of snijd fijn en voeg toe. Meng goed, tot er een dikke saus ontstaat.

.
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en de falafel samen 2 - 3 minuten. of tot de falafel rondom bruin is.Meng in een saladekom 1 el extra vierge olijfolie per persoon, 1/2 el zwarte balsamicoazijn , peper en zout tot een vinaigrette.Meng de olijven, rode cherrytomaten, komkommer en orzo door de vinaigrette in de saladekom.

.
4

Verdeel de orzosalade over de borden en voeg extra vierge olijfolie toe naar smaak.Serveer de falafel met de fetasaus.Breng op smaak met peper en zout.