Waldorfsalade met blauwe kaas en walnoot
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Waldorfsalade met blauwe kaas en walnoot

Waldorfsalade met blauwe kaas en walnoot

met appel, bleekselderij en rozijntjes

Wist je dat ze in Denemarken ook blauwe kaas maken? Danablu heeft zelfs een beschermde status en mag enkel in Denemarken gemaakt worden van Deense koemelk.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2.5 spriet(en)

Bleekselder

(Bevat Selderij)

⅓ stuk(s)

Komkommer

¼ stuk(s)

Appel

¼ stuk(s)

Citroen

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

25 gram

Blauwekaasblokjes

40 gram

Rucola en veldsla

20 gram

Sultana rozijnen

10 gram

Walnootstukjes

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)686 kcal
Energie (kJ)2872 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers23 g
Vezels9.4 g
Eiwitten18 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kleine kom
Saladekom

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 180°C. Pesez la bonne quantité de céleri et de concombre, puis coupez-les en fines demi-rondelles. Taillez la pomme en fines tranches ou en petits dés. Pressez le citron au-dessus du petit bol.

Tip: Liever plakjes? Snijd de komkommer en de appel dan in mooie dunne plakjes. Als je het lekker vindt, kun je de appel ook eerst schillen.

Préparer la vinaigrette
2

Dans le saladier, préparez la vinaigrette en mélangeant, par personne, 1/2 cs d’huile d’olive vierge extra, 1/2 cs de mayonnaise et 1/2 cs de jus de citron. Salez et poivrez. Ajoutez le céleri, le concombre et la pomme à la vinaigrette, puis mélangez le tout.

Tip: Bleekselderij zit bomvol vitamine A en C, en calcium. Lekker in dit gerecht, in soep, risotto of als snack met een dip. Naast de bleekselderij zit er ook veel vitamine A in de wortel.

Préparer la salade
3

Enfournez les petits pains 6 à 8 minutes. Émiettez le danablu ou coupez-le en petits dés. Mélangez la roquette et la mâche, le danablu, les raisins secs et noix concassées à la vinaigrette. Remuez bien, puis salez et poivrez si vous le souhaitez

Tip: Voeg extra aroma toe aan de walnootjes door ze kort mee te roosteren met de ciabatta's in de oven. Pas wel op dat ze niet verbranden!