Skip to main content
Viskoekjes met noedels met peen en kurkuma

Viskoekjes met noedels met peen en kurkuma

Avec des carottes et du curcuma

3.7
(1,9K)

Vandaag maak je zelf viskoekjes. Je bent er even zoet mee, maar het resultaat mag er zeker zijn. De combinatie van de viskoekjes, noedels en groenten samen is precies goed. Het is lekker fris, dus zet dit gerecht snel bij jou op tafel.

Labels:
Caloriebewust
Unieke ingrediënten
Eet mij eerst
Allergenen:
Vis
Ei
Gluten
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 cm

Verse gember

200 gram

Wortel

125 gram

Chinese kool

1 stuk(s)

Koolvisfilet zonder huid

(Bevat: Vis)

½ stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

1 tl

Gemalen korianderzaad

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Soja)

50 gram

Verse udonnoedels

(Bevat: Gluten)

½ tl

Gemalen kurkuma

Zelf toevoegen

1 el

Bloem

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2954 kJ
Energie (kcal)706 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers12.6 g
Vezels12 g
Eiwitten45 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Staafmixer of blender
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan

Instructies

Smaakmakers snijden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Snipper de ui. Schil de gember en snijd de gember fijn.

Groenten snijden
2

Snijd de peen in de lengte doormidden en snijd vervolgens in halve plakken. Snijd de chinese kool grof en snijd de koolvisfilet in blokjes. Klop een half ei per persoon met een vork in een kom en bestrooi met peper en zout.

Viskoekjes maken
3

Meng 1 el ui per persoon, de koolvisfilet, het ei, de helft van de gemalen koriander, de helft van de sojasaus en de bloem in een blender of hoge kom met staafmixer en mix het deeg grof. Vorm vervolgens met natte handen 3 kleine balletjes per persoon, druk deze plat en bestrooi met peper en zout.

Groenten bereiden
4

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de overige ui, gember en peen 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel, afgedekt, in 4 minuten gaar. Giet daarna af. Voeg de chinese kool, overige gemalen koriander, overige sojasaus en de kurkuma toe aan de wok of hapjespan en bak 4 - 5 minuten op hoog vuur. Voeg halverwege de noedels toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Viskoekjes bakken
5

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de viskoekjes 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur.

Serveren
6

Verdeel de noedels over de borden en serveer met de viskoekjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders