Als kers op de taart verwen je iedereen met dit heuse spektakelstuk en vul je de tafel met lekkere bijgerechten.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
¼ roll(s)
Pâte feuilletée
20 g
Noix concassées
65 g
Champignons blonds
1 pièce(s)
Gousse d'ail
¼ pièce(s)
Échalote
20 g
Chutney de cranberries
1 brin(s)
Romarin frais
5 ml
Sauce soja
50 g
Haché végétarien
⅓ sachet(s)
Thym séché
½ pièce(s)
Oignon
3.75 ml
Sauce Worcestershire
15 g
Beurre
½ cc
Moutarde
1 cc
Vinaigre balsamique noir
50 ml
Bouillon de légumes à faible teneur en sel
½ cs
Huile d'olive
Snijd de knoflook grof. Ris de blaadjes van de rozemarijn. Snipper de sjalot. Snijd de portobello in blokjes. Verwarm een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnoten goudbruin.
Voeg 1/2 el olijfolie per persoon, de walnoten, portobello, knoflook, sjalot, sojasaus, gedroogde tijm, de helft van de rozemarijn en 3/4 van het vegetarische gehackt toe aan een grote kom (zie Tip 1). Pureer met een staafmixer of keukenmachine tot een grof geheel (zie Tip 2). Voeg het overige vegetarische gehackt toe en meng goed door. Tip: Rozemarijn heeft een sterke smaak en kan snel gaan overheersen. Houd je daar niet zo van? Voeg de rozemarijn dan beetje bij beetje toe en proef tussendoor goed. Tip 2: Past niet alles in de kom? Blend het geheel dan in delen.
Conseil: 1. Le romarin a une saveur forte et peut rapidement devenir dominant. Si vous n'aimez pas ça, ajoutez-le petit à petit et goûtez bien.
Snipper de ui. Bereid de bouillon. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur en fruit de ui 1 – 2 minuten. Blus af met per persoon: 50 ml bouillon en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng de jus op smaak met de worcestershiresaus, 1/2 tl mosterd per persoon en peper. Laat in 4 – 6 minuten tot de helft inkoken. Voeg eventueel wat extra water toe als je de jus te dik vindt. Voeg vlak voor serveren nog 1/2 el koude roomboter per persoon toe. Roer goed door met een garde.
Conseil: Si vous trouvez le jus trop épais, rajoutez-y un peu d'eau.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Snijd de zijkanten in, maar laat de binnenste strook heel.
Smeer in het midden van het bladerdeeg een strook cranberrychutney. Houd de helft van de cranberrychutney apart voor de garnering. Leg de vegetarische gehacktvulling op de strook met chutney. Vouw de ingesneden zijkanten naar binnen toe over de vulling heen. Besmeer de bovenkant met het overige eigeel van het dessert. Bak het gevulde bladerdeeg 25 - 30 minuten in de oven.
Haal het gevulde bladerdeeg uit de oven, leg op een mooie snijplank en garneer met de overige rozemarijn en cranberrychutney. Serveer de sinaasappelpartjes en de jus ernaast.