Fluweelzachte broccolisoep met danablu
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fluweelzachte broccolisoep met danablu

Fluweelzachte broccolisoep met danablu

Met geroosterde ciabatta, kruidenroomkaas en pijnboompitten

In een soep kun je ongemerkt veel groente kwijt. De roomkaas en danablu geven de soep veel smaak én hij wordt er fluweelzacht van. Een knapperige topping maak het gerecht wat spannender. Vandaag hebben we gekozen voor pijnboompitten, maar ook andere noten of bijvoorbeeld croutons geven een lekkere bite.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Champignons

125 gram

Vastkokende aardappelen

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 tl

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

50 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Danablu

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3423 kJ
Energie (kcal)818 kcal
Vetten47 g
waarvan verzadigd21.7 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels12 g
Eiwitten26 g
Zout7.3 g

Benodigdheden

Snijplank
Mes
Oven
Pan met deksel
Staafmixer of blender

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Was de aardappelen grondig en snijd in gelijke stukjes.

Roosteren
2

Verhit een soeppan met deksel op middellaag vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

Soep koken
3

Verhit de roomboter in dezelfde soeppan en fruit de ui, de helft van de knoflook en de tijm 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bouillon, broccoli en aardappel toe. Breng aan de kook en kook, afgedekt, 14 – 18 minuten op middellaag vuur.

Ciabatta bakken
4

Snijd ondertussen de ciabatta open en besmeer met de olijfolie en de overige knoflook. Bak 6 minuten in de oven.

Op smaak brengen
5

Pureer de broccoli en aardappel met een staafmixer. Roer de kruidenroomkaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen.

Serveren
6

Serveer de fluweelzachte broccolisoep met de geroosterde ciabatta. Garneer met de pijnboompitten en de danablu.