Skip to main content
Spiegeleieren met serundeng-garnering en regenboogsla
Spiegeleieren met serundeng-garnering en regenboogsla

Spiegeleieren met serundeng-garnering en regenboogsla

met limoenrijst, zoete-chilimayo en verse kruiden

Serundeng is een kruidig Javaans bijgerecht gemaakt van gedroogde kokos. Het komt oorspronkelijk uit Indonesië en wordt meestal gegeten bij rijstgerechten. Afhankelijk van de andere ingrediënten in het recept kan het zoet of pikant zijn!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Ei
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Paprika

70 gram

Maïs in blik

50 gram

Witte kool en wortel

½ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse bladpeterselie en koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

10 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Pistachenoten, Macadamianoten, Amandelnoten, Noten, Hazelnoten, Pecannoten, Sesamzaad, Walnoten, Paranoten, Cashewnoten)

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

Zelf toevoegen

175 ml

Water voor de rijst

1 el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Water voor saus

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Pikante rode saus

Voedingswaarden

Energie (kJ)3584 kJ
Energie (kcal)857 kcal
Vetten42.4 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten89.2 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels11.1 g
Eiwitten27.9 g
Zout1.6 g
Potassium237 mg
Calcium29.7 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Zeef
Pan
Koekenpan
Kleine kom
Kom

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pot. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten.
  • Zet daarna het vuur uit en laat 5 minuten afgedekt staan.
  • Snijd ondertussen de paprika in reepjes en snipper de ui. Laat de mais uitlekken.
  • Snijd de verse kruiden grof. Rasp de schil van de limoen en snijd in 4 partjes.
Seroendeng maken
2
  • Verhit een pan zonder olie op middelmatig vuur. Rooster de pinda’s, de kokosrasp en de helft van de Peruaanse kruidenmix goudbruin. Voeg daarna toe aan een kleine kom.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de ui, de paprika en de overige Peruaanse kruidenmix 6 minuten.
  • Voeg de mais toe en bak nog 2 minuten.
Eieren bakken
3
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een andere pan op middelhoog vuur. Bak de eieren en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kom de witte kool en de wortel met de helft van de verse kruiden en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kleine kom de zoet-pikante chilisaus, de mayonaise, het water voor de saus en pikante rode saus naar smaak.
Serveren
4
  • Roer de limoenrasp door de rijst. Knijp limoensap naar smaak uit boven de rijst. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Verdeel de rijst over kommen of diepe borden. Verdeel de gebakken groenten, de koolsla en de eieren erbovenop.
  • Besprenkel met de saus. Garneer met de seroendeng en de overige de verse kruiden. Serveer met de overige limoenpartjes.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen