Varkenshaas met bietensalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas met bietensalade

Varkenshaas met bietensalade

met krieltjes, gebakken peer en rode ui

De held van dit gerecht is de rode biet - deze rode knol maakt van dit gerecht een zeer vezelrijke maaltijd en zit bomvol kalium voor een gezonde bloeddruk.

Labels:
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Varkenshaas

165 gram

Gekookte rode bieten

½ stuk(s)

Peer

20 gram

Slamix van veldsla, rucola en krulandijvie

10 gram

Walnootstukjes

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

1 tl

Mosterd

½ el

[Plantaardige] boter

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)714 kcal
Energie (kJ)2987 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers29 g
Vezels12.7 g
Eiwitten38 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Préparer les grenailles
1

Coupez éventuellement les grosses grenailles en deux et laissez les autres entières. Dans la casserole, versez de l’eau à hauteur des grenailles, émiettez le cube de bouillon par-dessus te faites-les cuire 16 à 18 minutes. Égouttez.Coupez l'oignon rouge en demi-rondelles. Salez et poivrez généreusement le filet mignon.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze bevatten bijvoorbeeld veel vitaminen. Zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.

Cuire le filet mignon
2

Faites chauffer 1/2 cs de beurre par personne dans la poêle et cuire le filet mignon avec l'oignon rouge 2 à 3 minutes par côté à feu moyen-vif.Couvrez et poursuivez la cuisson 5 à 6 minutes à feu moyen. Réservez ensuite la viande hors de la poêle, dans une feuille d’aluminium. Laissez reposer jusqu’au service.Déglacez l'oignon avec le vinaigre balsamique noir et faites réduire encore 2 à 3 minutes en remuant.

Tip: Varkenshaas kun je rosé eten. Houd je liever van goed doorbakken vlees? Bak de varkenshaas dan gerust iets langer.

Couper les légumes
3

Coupez les betteraves précuites en dés de 2 cm. Retirez le trognon de la poire et coupez-la en quartiers. Faites chauffer le reste du beurre dans la poêle et cuire les quartiers de poire 1 à 2 minutes par côté à feu moyen-vif.

Tip: Bak de peer niet te lang en gebruik voldoende boter zodat hij niet aan de plant blijft kleven.

Servir
4

Dans le saladier, préparez une vinaigrette en mélangeant le miel, la moutarde, l’huile d’olive vierge extra et le vinaigre de vin blanc. Salez et poivrez. Ajoutez-y le mélange de salade, la betterave rouge et les noix. Rectifiez l’assaisonnement avec du sel et du poivre si nécessaire. Servez la salade, les grenailles et le filet mignon sur les assiettes. Disposez l'oignon rouge sur le filet mignon. Garnissez la salade de poire.

Tip: Wist je dat peren veel vezels bevatten? Als je één peer eet, zit je al op 1/6 van de ADH vezels. Mede door de peer geeft deze maaltijd je al de helft van de ADH vezels!